back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δ. Αναγνωστόπουλος: Στο gov.gr υπάρχουν περισσότερες από 1.170 εφαρμογές ενώ θα ενταχθούν και νέες υπηρεσίες

Διαβάστε επίσης

Στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη, http://gov.gr όπου διατίθενται πάνω από 1.100 υπηρεσίες αναφέρθηκε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Νίκο Καρούτζο, ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκηση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχει ένας ενιαίος τρόπος πρόσβασης στις υπηρεσίες του ελληνικού Δημοσίου», τόνισε προσθέτοντας ότι οι υπηρεσίες συνεχώς διευρύνονται. «Έχουμε εντάξει υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, του ΕΦΚΑ, του ΟΑΕΔ, των προξενείων και των ΚΕΠ που εξυπηρετούνται και με τηλεδιάσκεψη οι πολίτες, ώστε να μη χάνουν το χρόνο τους, ενώ  προβλέπεται να ενταχθούν και νέες υπηρεσίες».

‘Όπως είπε ο κ Αναγνωστόπουλος, συνολικά υπάρχουν 1.170 εφαρμογές και δυο βασικές κατηγορίες χρήσης τους. «Η πρώτη κατηγορία είναι η είσοδος με κωδικούς taxis ή κωδικούς web banking και η δεύτερη είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη από τον ένα φορέα του δημοσίου στον άλλον, που γίνεται αυτόματα».

Όσον αφορά στα ακίνητα, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας      https://www1.gsis.gr/valuemaps/, ο κ Αναγνωστόπουλος επισήμανε ότι «για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα να μπαίνει ο πολίτης μέσα και να βλέπει σε ηλεκτρονικό χάρτη όλη την Ελλάδα τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων ανά περιοχή».

Τέλος ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκηση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, αναφερόμενος στη νέα υπηρεσία διασύνδεσης eGov-KYC “Know Your Customer” υπογράμμισε πως «μέχρι σήμερα υπάρχουν πάνω από 1,5 εκατ. επισκέψεις. Μέσω της υπηρεσίας, οι πολίτες μπορούν να τραβήξουν έγγραφα που χρειάζονται οι τράπεζες αυτόματα πάντα με τη συναίνεσή τους».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα