back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Τσιτσιπάς με επιβλητική εμφάνιση στους «16» των Ολυμπιακών Αγώνων

Διαβάστε επίσης

Την πρόκρισή του στους «16» του Ολυμπιακού Τουρνουά τένις των ανδρών εξασφάλισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικρατώντας με 2-0 του Φράνσις Τιαφό.

Ο Τσιτσιπάς έκανε το «δύο στα δύο» στην πρώτη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς μετά τον Γερμανό Φίλιπ Κόλσραϊμπερ (No 112) νίκησε και τον υπολογίσιμο Αμερικανό Φράνσις Τιαφό (Νο54) με 6-3, 6-4, για να προκριθεί στους «16».

Ο Στέφανος άφησε πίσω του τον αποκλεισμό του Wimbledon από τον Φράνσις Τιαφό, έπαιξε το παιχνίδι του κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω κλειστής οροφής, φτάνοντας στην επικράτηση μέσα σε 77 λεπτά, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στον 3ο γύρο και παίρνοντας και μία…γλυκιά εκδίκηση για την ήττα του στο Λονδίνο από τον Αμερικανό.

Το Τόκιο αποδεικνύεται… γούρικη πόλη για τον “Tsitsifast” στις «μάχες» του με τον Τιαφόε, αφού τον είχε νικήσει στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας το 2017 στα προκριματικά του 500αριου τουρνουά με straight sets. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρουσιάστηκε σήμερα στο «Ariake Tennis Park» με μπλουζάκι που είχε το εθνόσημο τυπωμένο!

Αντίπαλος του Τσιτσιπά στους «16» θα είναι ο νικητής του ματς ανάμεσα στον Γάλλο Ούγκο Ιμπέρ και τον Σέρβο Μιομίρ Κετσμάνοβιτς.

Ο Έλληνας τενίστας αποδείχθηκε απόλυτα συγκεντρωμένος, σε αντίθεση με τον αντίπαλό του, που έδειξε περισσότερο να… μπερδεύεται με το συμπαγές παιχνίδι του Τσιτσιπά.

Ο Στέφανος έδειξε να προσαρμόζεται καλύτερα και πιο γρήγορα στις συνθήκες του κορτ, καθώς η τροπικές καταιγίδες που πλήττουν το Τόκιο υποχρέωσε τους διοργανωτές να κλείσουν την οροφή του κεντρικού κορτ, γεγονός που αύξησε τόσο την υγρασία, αλλά και τη ζέστη.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Τσιτσιπάς κέρδισε σχετικά εύκολα το πρώτο σετ σε 39 λεπτά, καθώς προηγήθηκε με 0-3 και 1-4. Ο Τιαφό αντέδρασε μειώνοντας σε 3-5 απέναντι στον Έλληνα πρωταθλητή, αλλά ο Στέφανος ο Έλληνας ήταν κυρίαρχος στο τελευταίο game του πρώτου σετ για το 3-6. Ο Τσιτσιπάς ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του, είχε μόλις 8 αβίαστα λάθη σε αυτό το πρώτο σετ, παραχωρώντας μόλις 3 πόντους στο 1ο service (14/17) και γενικά βγάζοντας περισσότερη ενεργεία στο κορτ.

Ο Αμερικανός, πάντως κατάφερε να πάρει το πρώτο game του δεύτερου σετ, έκανε και το 2-1, για να αντιδράσει ο Τσιτσιπάς κάνοντας το 2-4. Μετά το 3-4 από τον Τιαφό, ο 22χρονος τενίστας μας δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλό του στο επόμενο game, εκμεταλλεύτηκε το service του, ήταν εξαιρετικός στις επιστροφές και έπαιζε με μεγαλύτερη άνεση στις γραμμές, φτάνοντας στο 3-5. Ο Τιαφό απλά μείωσε σε 4-5 και ο Τσιτσιπάς έφτασε επιβλητικά στο 4-6, αποδεικνύοντας πως είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για το βάθρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα