back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε τροχιά κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ

Διαβάστε επίσης

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζεται η ομοσπονδία εργαζομένων των ΚΕΠ μετά και τα τελευταία γεγονότα που έχουν λάβει χώρα στην δημόσια υπηρεσία.

Ζητάμε τα αυτονόητα από τον υπουργό, Ασφάλεια, μην έχουμε αλόγιστες υπηρεσίες και να υπάρχει μια διαβούλευση σε βασικά θέματα, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στα ΚΕΠ Αττικής, Παναγιώτης– Μάρκελλος Κοχύλης και πρόσθεσε «είμαστε μια υπηρεσία που ανήκουμε στο υπουργείο εσωτερικών, στο υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης και στους αιρετούς (δημάρχους) αυτό πρέπει να σταματήσει και να ανήκουμε σε ένα υπουργείο».

Μέχρι τις 31 Μαΐου υπήρχε μια άτυπη συμφωνία μεταξύ του υπουργείου ψηφιακής διακυβέρνησης και του ΚΕΠ αλλά όπως ανέφερε ο κ. Κοχύλης, «ο υπουργός δεν έχει κρατήσει τον λόγο του και δεν υπάρχει καν επικοινωνία».   «Δίνουν επιδόματα στους φαρμακοποιούς για τα ραντεβού εμβολιασμών ενώ εμείς που έχουμε υποστηρίξει έμπρακτα την επιχείρηση “Ελευθερία” περιμένουμε ακόμα το επίδομα που μας είχε αναφέρει η κυβέρνηση.

“Μαθαίνουμε εγκυκλίους από τα κανάλια”

«Μάθαμε ότι θα συμπληρώνουμε τις αιτήσεις του freedom pass από τα κανάλια , δεν είχαμε καμία ενημέρωση ,ούτε εγκύκλιος μας είχε έρθει» πρόσθεσε ενώ αναφερόμενος στην  συνεργασία με τον ΕΦΚΑ δήλωσε ότι έχουν ζητήσει να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας μεταξύ των ΚΕΠ και του ΕΦΚΑ για την καλύτερη οργάνωση και να υπάρχει μια διαβούλευση «αλλά έχει μείνει απλά αίτημα, δεν έχει απαντηθεί καν από την διοίκηση του ΕΦΚΑ και η δυσλειτουργία μεταξύ των δύο κλάδων συνεχίζεται να υφίσταται».

Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι των ΚΕΠ είναι φυσικά και ο κορονοϊός με τον κ. Κοχύλη να καταγγέλλει ότι υπάρχουν δήμαρχοι που ξεχνάνε να κάνουν απολυμάνσεις στα ΚΕΠ, και οι εργαζόμενοι όπως είναι λογικό φοβούνται για την υγεία τους. «Σκεφτείτε ότι ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης κάνει απολυμάνσεις στα ΚΕΠ του Δήμου δύο φορές την εβδομάδα ενώ άλλοι δήμαρχοι το έχουν ξεχάσει» ανέφερε χαρακτηριστικά

Τις επόμενες ημέρες ή ακόμα και ώρες οι εργαζόμενοι των ΚΕΠ θα αποφασίσουν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με στάσεις εργασίας ή ακόμα και με απεργίες.

Μιχάλης Λεγάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα