back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Π. Δενδρινός: Παράνομη και κακουργηματική πράξη η θανάτωση του “Κωστή” στην Αλόννησο, να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι ένοχοι

Διαβάστε επίσης

Ο «Κωστής», η διάσημη φώκια – μασκώτ της Αλοννήσου, η οποία ήταν ιδιαίτερα αγαπητή από μικρούς και μεγάλους βρέθηκε το περασμένο Σάββατο νεκρή.

Θανατώθηκε στην Αλόννησο από ανθρώπινο χέρι καθώς χτυπήθηκε από ψαροντούφεκο με καμάκι μεγάλου διαμετρήματος, σύμφωνα με την Περιβαλλοντική Οργάνωση MOm για τη Μελέτη και την Προστασία της Μεσογειακή Φώκιας, η οποία δραστηριοποιείται για την προστασία, διατήρηση και ανάδειξη του παράκτιου και θαλάσσιου φυσικού περιβάλλοντος της Ελλάδας μέσα από την προστασία της μεσογειακής φώκιας, του μοναδικού είδους φώκιας της Μεσογείου και του σπανιότερου είδους φώκιας στον πλανήτη.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ο Βιολόγος και πρόεδρος της MOm κ. Παναγιώτης Δενδρινός έκανε λόγο για μια παράνομη, αποτρόπαιη και κακουργηματική πράξη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη σταλεί το μήνυμα ότι τέτοιες ενέργειες δεν είναι αποδεκτές και πως δεν θα πρέπει να μένουν ατιμώρητες.

Γι αυτό, κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν άμεσα δράση ώστε να βρεθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι ένοχοι.

«Η κοινωνία στην πλειοψηφία της έχει αλλάξει και συμπεριφέρεται πιο φιλικά σε αυτά τα ζώα. Ωστόσο, δυστυχώς υπάρχουν και μεμονωμένα περιστατικά όπως αυτό που είδαμε τις τελευταίες ημέρες με τον Κωστή που δείχνει ότι θέλουμε ακόμη δουλειά ως κοινωνία. Υπάρχει η νοοτροπία να ξεπεράσουμε αυτό που έγινε και αυτό θα πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να ψάξουμε να βρούμε τον ένοχο και να τιμωρηθεί για την πράξη του. Εμείς ως Οργάνωση έχουμε κάνει μήνυση κατά αγνώστων και περιμένουμε να διεξαχθούν έρευνες προκειμένου να βρεθεί ο δράστης».

Επίσης, μετέφερε τα συναισθήματα του κόσμου στο νησί γι αυτό το γεγονός ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά είπε, είναι λυπημένος και αγανακτισμένος για την απώλεια του «Κωστή». Τόνισε, μάλιστα, ότι οι άνθρωποι της MOm λαμβάνουν καθημερινά μηνύματα συμπαράστασης και οργής γι’ αυτό που συνέβη από όλους τους ευαισθητοποιημένους κατοίκους και επισκέπτες της Αλοννήσου που είχαν την τύχη να θαυμάσουν τον «Κωστή».

Σημείωσε πάντως, ως ιδιαιτέρως αισιόδοξο το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, ο πληθυσμός του προστατευμένου είδους της μεσογειακής φώκιας δείχνει σημάδια ανάκαμψης.

«Υπάρχουν 700 με 800 ανά τον κόσμο με τις περισσότερες να βρίσκονται στην Ελλάδα. Έχουμε μεγάλη ακτογραμμή, πολλά νησιά επομένως και πολλά μέρη στα οποία βρίσκουν καταφύγιο και γεννούν τα μικρά τους. Η Ελλάδα έχει την ευθύνη για την προστασία αυτού του μοναδικού είδους φώκιας που υπάρχει στη Μεσόγειο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα