back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μάχη με τη φωτιά στο Αχαρναίο Αργολίδας

Διαβάστε επίσης

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής εξακολουθούν να επιχειρούν στην περιοχή Αραχναίο του δήμου Ναυπλιέων, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται σε δύσβατο και ορεινό σημείο, έχοντας απομακρυνθεί από την κοινότητα Γκάτζια, που απειλήθηκε νωρίτερα το απόγευμα.

Στην περιοχή επιχειρούν περίπου 70 πυροσβέστες με 18 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, ενώ το έργο των πυροσβεστικων δυνάμεων συνδράμουν οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Νωρίτερα, μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για εκκένωση της περιοχής Γκάτζιας Επιδαύρου λόγω δασικής πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στο Αραχναίο.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Γκάτζια Επιδαύρου, απομακρυνθείτε άμεσα προς Μετόχι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Η εκκένωση του χωριού, σύμφωνα με την πυροσβεστική έγινε για προληπτικούς λόγους, λόγω των σφοδρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και στο ενδεχόμενο να αλλάξουν φορά και να στραφούν προς την περιοχή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα