back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για εκκένωση της περιοχής Γκάτζιας Επιδαύρου λόγω δασικής πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει. Οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί στην περιοχή Μετόχι ενώ η φωτιά, σύμφωνα με τοπικά Μέσα Ενημέρωσης καίει ανεξέλεγκτη λόγω των δυνατών ανέμων και απειλεί το χωριό που νωρίτερα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί.

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Βαθροβούνι Χαλκίδας. «Έχουμε αποφύγει τα δύσκολα. Είναι θέμα χρόνου οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις, όπως επίσης μηχανήματα και υδροφόρα που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια και τους δήμους να ελέγξουν την κατάσταση» αναφέρει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στην περιοχή Νερατζούλες Ζακύνθου μετά την άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής.

Σε ύφεση επίσης βρίσκεται, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι κοντά σε κατοικημένη περιοχή, στον Αγιο Νικόλαο, στη Σαλαμίνα. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί και η φωτιά, που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι σε αποθηκευτικό χώρο, εντός του εργοστασίου της Χαλυβουργίας, στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου.

Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προειδοποιεί για αύριο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε Αττική, Κύθηρα, Εύβοια, Βοιωτία, Κορινθία, Αργολίδα, Σάμο, Ικαρία, Χίο, Ψαρά και Λέσβο.

1.553 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 134. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 8. Στο «κόκκινο» παραμένει η Αττική καθώς οι 491 μολύνσεις εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο. Την ίδια ώρα 195 μολύνσεις καταγράφονται στην Κρήτη και 193 στη Θεσσαλονίκη.

Συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού σε παιδική κατασκήνωση στην Καβάλα. Όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης, όσοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό απομακρύνθηκαν χωρίς ωστόσο να αναφέρουν τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων. Σύμφωνα με τοπικά μέσα χθες το βράδυ υπήρχαν 16 επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19.

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 4 από τις 25 προσαγωγές που πραγματοποιήθηκαν για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ, στο Σύνταγμα, σε συγκέντρωση αντιεμβολιαστών.

Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, εδώ στο Γκάζι , όπου φιλοξενούνται οι εκδηλώσεις του Athens Pride Week , ξεναγήθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. “Στην Αθήνα θέλουμε να είσαι ο εαυτός σου. Η αλήθεια σου. Με ελευθερία και ασφάλεια” το μήνυμα του κ. Μπακογιάννη.

Σώο και καλά στην υγεία του είναι τελικά το αγνοούμενο ζευγάρι, για τον εντοπισμό του οποίου βρισκόταν από χθες σε εξέλιξη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων, νοτίως του Ηρακλείου. Τελικά και σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η βάρκα παρασύρθηκε στα ανοιχτά και ο άνδρας κατάφερε να την ελλιμενίσει εντός μιας σπηλιάς, όπου και παρέμειναν οι δύο αγνοούμενοι. Σήμερα ο άνδρας, δεδομένων και των βελτιωμένων καιρικών συνθηκών, κατάφερε και κολύμπησε μέχρι τη Μονή Κουδουμά, από όπου και ενημερώθηκε το λιμενικό.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο,

Η Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών πήρε μία μεγάλη νίκη με 10-9 επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ουγγαρίας, στην πρεμιέρα της στον Α΄ όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά του Τόκιο.

Ικανοποιητική απόδοση είχε ο Απόστολος Χρήστου στα προκριματικά των 100μ ύπτιου και πήρε την πρόκριση για τα αυριανά ημιτελικά. Ο Έλληνας πρωταθλητής πέτυχε χρόνο 53.77, βγήκε 5ος στη σειρά του και 15ος συνολικά.

Στον δεύτερο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά τένις προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος κέρδισε δύσκολα τον Γερμανό Φίλιπ Κολσ ράιμπερ με 2-1 σετ.

Καιρός

Γενικά αίθριος για αύριο στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι έως τρία μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα αγγίξει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα