back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Τρεις πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει αυτή την ώρα . Η μία στην Λίμνη Ευβοίας όπου κινητοποιηθήκαν επίγειες και εναέρειες δυνάμεις και η άλλη σε δασική έκταση στην Δ.Ε. Ασκληπιείου Δήμου Επιδαύρου. Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική περιοχή του Ταξιάρχη στη Χαλκιδική. Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι. Άμεση και σε αυτή την περίπτωση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων, μεταξύ αυτών και προσωπικότητες από όλο το φάσμα της Κοινωνίας των Πολιτών, θα διεξαχθεί, στις 8:00 το βράδυ, η δεξίωση για την 47η Επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.

Στεφάνι στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή, στο Πάρκο Ελευθερίας, αποτίοντας φόρο τιμής σε όλους τους αντιστασιακούς κατέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Την κυρία Σακελλαροπούλου υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 Ευάγγελος Γκιουγκής.

Η ενότητα των Ελλήνων, η προσήλωση στους θεσμούς και η υπεύθυνη δράση οδήγησαν τη χώρα μπροστά σημειώνει στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την 47η Επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας τονίζοντας πως όσες φορές οι αρχές αυτές παραβιάστηκαν, ο τόπος καθηλώθηκε. Στέλνοντας εκ νέου μήνυμα για τους εμβολιασμούς ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει πως ο «συνεπής πολίτης είναι ο εμβολιασμένος πολίτης».

“Η δημοκρατία όπως και το Σύνταγμα επαφίενται στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Γι’αυτό οφείλουμε, κάθε μέρα, όχι μόνο να την διαφυλάσσουμε, αλλά να την καλλιεργούμε και να την εμβαθύνουμε. Χρόνια πολλά!” το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

«Εν μέσω ιδιαίτερων συνθηκών όπως αυτές της πανδημίας, η ημέρα της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, μας υπενθυμίζει ότι η μόνη πολιτική πυξίδα θα πρέπει να παραμένει πάντοτε αυτή της προστασίας των ελευθεριών και της κοινωνικής ευθύνης. Είναι καθήκον όλων μας να μην το ξεχνάμε», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμά του για την 47η επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Οι ιδιαίτερες συνθήκες της περιόδου αναδεικνύουν τα θέματα για την ποιότητα της Δημοκρατίας, που αφορούν την θωράκιση του Κράτους Δικαίου, την περιφρούρηση της ανεξαρτησίας των θεσμών, την ενίσχυση της διαφάνειας, της λογοδοσίας και την προάσπιση της πολυφωνίας, αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμα της για την αποκατάσταση της δημοκρατίας η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής , Φώφη Γεννηματά.

Η εταιρεία παραγωγής τηλεοπτικής κάλυψης της ενόργανης γυμναστικής της Ιαπωνίας, ζήτησε συγνώμη από την ΕΡΤ και από τους Έλληνες τηλεθεατές που δεν μετέδωσε απευθείας την προσπάθεια του Ολυμπιονίκη μας Λευτέρη Πετρούνια στα προκριματικά των κρίκων στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά και την έντονη διαμαρτυρία της ΕΡΤ που έκανε λόγω για unfair των σκηνοθετών στην Ιαπωνία.

Αίσιο τέλος για 55χρονο Πολωνό τουρίστα , ο οποίος είχε χαθεί από χθες βράδυ σε ορεινή περιοχή της Σούγιας, νότια των Χανίων. Εμφανίστηκε καταπονημένος στην Αγία Ρουμέλη, την ώρα που τα σωστικά συνεργεία ήταν έτοιμα να ξεκινήσουν την επιχείρηση αναζήτησης του.

Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προειδοποιεί για αύριο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε Αττική , Εύβοια, Βοιωτία, Κόρινθο, Αργολίδα, Κρήτη, Κάρπαθο, Κάσο, Κυκλάδες, Σάμο, Ικαρία, Χίο Ψαρά και Λέσβο.

Καιρός

Γενικά αίθριος για αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι έως 4 μποφόρ . Η Θερμοκρασία θα αγγίξει τους 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα