back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αργεντινή: 267 θάνατοι και 13.500 κρούσματα σε 24 ώρες

Διαβάστε επίσης

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 13.500 κρούσματα του SARS-CoV-2, αυξάνοντας τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό στο κράτος της Λατινικής Αμερικής στους 4.812.351.

Οι θάνατοι 267 ασθενών με την COVID-19 το ίδιο διάστημα αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στους 103.074 νεκρούς.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) είναι 4.532· το ποσοστό πληρότητας βρίσκεται στο 58,6% σε εθνικό επίπεδο και στο 56,7% στη μητροπολιτική περιοχή του Μπουένος Άιρες.

Ο μισός και πλέον από τον ενήλικο πληθυσμό της Αργεντινής (45 εκατ.) έχει λάβει μια δόση εμβολίου για την COVID-19, με άλλα λόγια 17 εκατ. πολίτες, ωστόσο λιγότεροι από 6 εκατ. έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής εξέφρασε τη διαμαρτυρία της στη Ρωσία για την καθυστέρηση στις παραδόσεις των δόσεων του εμβολίου Sputnik V, επισείοντας την απειλή να ακυρώσει την παραγγελία της, ανακοίνωσε το Μπουένος Άιρες χθες. Η χώρα έχει παραγγείλει 30 εκατ. δόσεις, αλλά μέχρι εδώ έχει παραλάβει μόλις 11,86 εκατ. δόσεις.

Ο εμβολιασμός με το Sputnik V, που παράγεται από το εργαστήριο Γκαμαλέγια, γίνεται σε δύο δόσεις, που διαφέρουν η πρώτη από τη δεύτερη. Ως εδώ έχουν παραδοθεί 9,37 εκατ. πρώτες δόσεις, αλλά μόλις 2,49 εκατ. δεύτερες.

Όταν άρχισε να αξιοποιεί το σκεύασμα του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια η Αργεντινή επιδίωξε καταρχήν να χορηγηθεί η πρώτη δόση σε όσο μεγαλύτερο αριθμό πολιτών ήταν δυνατό ώστε η δεύτερη να ακολουθήσει τρεις μήνες αργότερα. Όμως οι περισσότεροι από τους πολίτες που έχουν λάβει την πρώτη δόση εξακολουθούν να περιμένουν τη δεύτερη ενώ έχουν περάσει οι τρεις μήνες.

Οι αρχές της λατινοαμερικάνικης χώρας προσπαθούν να επιταχύνουν όσο είναι δυνατόν την εκστρατεία ανοσοποίησης, καθώς φοβούνται ότι η παραλλαγή Δέλτα θα επιδεινώσει την κατάσταση.

Η Αργεντινή αξιοποιεί, πέρα από το Sputnik V, τα εμβόλια της αγγλοσουηδικής AstraZeneca και της κινεζικής Sinopharm. Έλαβε εξάλλου πρόσφατα ποσότητα δόσεων του σκευάσματος της Moderna, δωρεά από τις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα