back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Μπονγκ Τζουν-χο θα είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της προσεχούς Μόστρα της Βενετίας

Διαβάστε επίσης

Ο Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης της ταινίας “Παράσιτο” Μπονγκ Τζουν-χο θα είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της προσεχούς Μόστρα της Βενετίας, δίπλα στη Γαλλίδα ηθοποιό Βιρζινί Εφιρά και την Κινέζα κινηματογραφίστρια Κλόε Ζάο, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Η 78η διοργάνωση του διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ της Βενετίας θα διεξαχθεί από 1 έως 11 Σεπτεμβρίου στη Γαληνοτάτη.

Βραβευμένο με τον Χρυσό Φοίνικα το 2019, το “Παράσιτο” κατέγραψε το 2020 διπλό ιστορικό λαμβάνοντας το ‘Οσκαρ “καλύτερης ξένης ταινίας” και το ‘Οσκαρ “καλύτερης ταινίας”.

Ο Μπονγκ Τζουν-χο θα μετέχει στην επιτροπή ανάμεσα σε μεγάλα ονόματα, όπως η Κινέζα κινηματογραφίστρια Κλόε Ζάο που κέρδισε μαζί με την ταινία της “Nomadland” τρία ‘Οσκαρ φέτος και μεταξύ αυτών το ‘Οσκαρ καλύτερης ταινίας.

Μέλη της επιτροπής θα είναι η Βιρζινί Εφιρά, η οποία παρουσίασε στις Κάννες την ταινία “Benedetta” του Πολ Βερχόφεν που αναφέρεται στον φλογερό έρωτα μεταξύ δύο καλογριών σε ένα μοναστήρι του Μεσαίωνα, όπως και ο Ιταλός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Σαβέριο Κοστάντσο, δημιουργός της σειράς “L’amica geniale” (“Η υπέροχη φίλη μου”) που είναι η μεταφορά του ομώνυμου μπεστ σέλερ της συγγραφέα Έλενα Φεράντε.

Η Βρετανίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου Σύνθια Ερίβο, τραγουδίστρια και συνθέτρια, η Καναδή Σάρα Γκέιντον, ηθοποιός και παραγωγός καθώς και ο Ρουμάνος σκηνοθέτης Αλεξάντερ Νανάου συμπληρώνουν την επιτροπή.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα