back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Α. Σαρρηκώστας: Σήμερα μπορεί να φωτογραφίζεις βασιλικούς γάμους και αύριο να είσαι στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Διαβάστε επίσης

Τη φωτογραφική έκθεση “Η Επάνοδος της Δημοκρατίας. 24 Ιουλίου 1974” του μοναδικού φωτορεπόρτερ που κατέγραψε την εισβολή του τανκ στο Πολυτεχνείο, Αριστοτέλη Σαρρηκώστα, διοργανώνουν ο δήμος Αθηναίων και ο ΟΠΑΝΔΑ.

Όπως είπε ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, πρόκειται για μια ιστορική αναδρομή με περισσότερες από 150 φωτογραφίες ντοκουμέντα της περιόδου 1963-1974.

«Για να κάνεις αυτή τη δουλειά πρέπει να την έχεις ερωτευτεί πρώτα. Την μια μέρα μπορεί να φωτογραφίζεις βασιλικούς γάμους και Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά την άλλη μέρα μπορεί να είσαι στην πρώτη γραμμή του πολέμου» τόνισε.

Ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας έχει καλύψει όλη την πολιτική ιστορία της Ελλάδος, του τελευταίου μισού του περασμένου αιώνα μας, ξένους ηγέτες, αυτοκράτορες και βασιλείς, νομπελίστες, ηθοποιούς, αθλητικά, αλλά και πολλούς πολέμους.

«Οι στιγμές είναι ανεπανάληπτες αρκεί να έχεις το θάρρος και την υπομονή να κάνεις την καταγραφή όπως πρέπει» ανέφερε προσθέτοντας πως «όταν φωτογραφίζεις την πατρίδα σου είναι κάτι διαφορετικό. Στο Πολυτεχνείο έκανα την καταγραφή των γεγονότων, έβλεπα και ζούσα την κάθε στιγμή, το κάθε δευτερόλεπτο, την αγωνία και τη προσπάθεια τόσων νεαρών ανθρώπων, φοιτητών, οι οποίοι άνοιγαν τα πουκάμισά τους και έλεγαν στους στρατιώτες και στους αστυνομικούς, είμαστε αδέλφια ελάτε μαζί μας»

Η φωτογραφική έκθεση του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα