back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Εκτός λόγω ντόπινγκ ο σπρίντερ Κινιόνεζ

Διαβάστε επίσης

Παρότι είχε προκριθεί προκειμένου να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο Άλεξ Κινιόνεζ θα χάσει τελικά τη μεγάλη ευκαιρία να δώσει το «παρών» στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Ο σπρίντερ από το Εκουαδόρ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό ενός έτους για παραβάσεις των κανόνων για το ντόπινγκ από τη Μονάδα Ακεραιότητας του Στίβου (AIU) και ως εκ τούτου δεν θα συμμετάσχει στους Αγώνες που θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Ο Κινιόνεζ είχε ήδη τεθεί προσωρινά σε αποκλεισμό από τις 25 Ιουνίου, ημερομηνία έναρξης της τιμωρίας του. Έχει, βέβαια, δικαίωμα να κάνει ένσταση μέχρι την έναρξη του αγωνιστικού προγράμματος του στίβου στις 30 Ιουλίου, ωστόσο θεωρείται απίθανο να την κερδίσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 31χρονος αθλητής, ο οποίος είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στους Παναμερικανικούς Αγώνες του 2019 και το χάλκινο στο παγκόσμιο της Ντόχα την ίδια χρονιά, τιμωρήθηκε για τρεις αποτυχημένους ελέγχους ντόπινγκ (στις 2 Ιουνίου 2020, στις 28 Σεπτεμβρίου 2020 και στις 19 Μαΐου 2021).

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα