back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δένδιας: Απόλυτος συντονισμός Ελλάδας-Κύπρου για την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας και παραβατικότητας

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Μετά τη συνάντηση, ο κoς Δένδιας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι:

«Είχα την τιμή να γίνω δεκτός από τον Πρόεδρο κ. Αναστασιάδη, με την παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, και των δύο ομάδων μας. Είχαμε μία εκτενή συζήτηση για τα επόμενα βήματα της αντιμετώπισης της τουρκικής επιθετικότητας και παραβατικότητας.

Από εκεί και πέρα, σε απόλυτο συντονισμό θα κινηθούμε και στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και σε όλα τα διεθνή fora. Ούτε η Ελλάδα, ούτε η Κυπριακή Δημοκρατία, ούτε, νομίζουμε, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα ανεχθούν την τουρκική παραβατικότητα, την επιβολή τετελεσμένων επί του εδάφους.»

Έγινα δεκτός από τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, παρουσία του ΥΠΕΞ Νίκου Χριστοδουλίδη. Συζητήσαμε για τη στενή συνεργασία και τον συντονισμό μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, ανέφερε στο Twitter ο κος Δένδιας, ο οποίος νωρίτερα είχε συνάντηση με τον δήμαρχο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Αμμοχώστου.

Συνάντηση με τον δήμαρχο και μέλη του δημοτικού συμβουλίου Αμμοχώστου και ενημέρωση για τις επιπτώσεις που έχουν οι πρόσφατες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια, ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o Έλληνας ΥΠΕΞ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα