back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Από τους δρόμους της Αθήνας, στην κορυφή του κόσμου (video)

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμιος θαυμασμός επικρατεί για την τεράστια επιτυχία του Γιάννη Αντετοκούνμπο που κατέκτησε τον τίτλο στο ΝΒΑ.

Οι Μιλγουόκι Μπακς είναι πρωταθλητές στο ΝΒΑ, πανηγυρίζοντας τον πρώτο τους τίτλο μετά από 50 χρόνια, με τον Γιάννη να πραγματοποιεί μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις όλων των εποχών σε τελικούς με 50 πόντους (16/25 σουτ, 17/19 βολές), 14 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 5 κοψίματα!

Τα “Ελάφια” επιβλήθηκαν των Σανς με 105-98, κάνοντας το 4-2 στους NBA Finals, μέσα στο «φλεγόμενο» Fiserv Forum.

«Θα ήταν εύκολο να πάω αλλού και να πάρω πρωταθλήματα, να πάω σε μια superteam. Όμως, αυτός είναι ο δύσκολος και ο σωστός δρόμος. Και τα καταφέραμε. Το κάναμε. Τα καταφέραμε» δήλωσε μετά τον αγώνα εμφανώς συγκινημένος ο Έλληνας σταρ, που με τη λήξη της αναμέτρησης έσπευσε να αγκαλιάσει τη μητέρα του και τα αδέλφια του ξεσπώντας σε λυγμούς.

Κορυφαία στιγμή ήταν όταν φόρεσε το καπελάκι που έγραφε «Πρωταθλητής ΝΒΑ», κάθισε σε μια καρέκλα ασθμαίνοντας και ξέσπασε σε κλάματα.

Ήταν η στιγμή της δικαίωσης για έναν μαχητή της ζωής, της βιοπάλης, αλλά κι έναν άνθρωπο που είχε πίστη και στόχο.

Από τους δρόμους της Αθήνας πουλώντας μικροπράγματα για να ζήσει την οικογένειά του, μετά από προσπάθειες, ατέλειωτες ώρες προπονήσεων, «Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες» κατάφερε να φτάσει στην… Ιθάκη του.


Στην κορυφή του κόσμου, πρωταθλητής, ο πρώτος των καλύτερων στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ, το ΝΒΑ.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που «ιερά τέρατα» του αθλήματος έσπευσαν να τον συγχαρούν.

Ο μεγάλος Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, ο άνθρωπος με τον οποίο οι Μπακς πήραν το πρώτο τους πρωτάθλημα πριν από 50 ολόκληρα χρόνια, ο Μάτζικ Τζόνσον, ο Σακίλ Ο Νιλ, ο τεράστιος Νίκος Γκάλης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Παναγιώτης Φασούλας δεκάδες, σύλλογοι κάθε αθλήματος και χρώματος.

Διότι ο Γιάννης ενώνει. Δείχνει τον δρόμο σε εκείνους που πιστεύουν ότι δεν μπορούν, ότι έχουν την ευκαιρία τους να τα καταφέρουν.

Όχι μόνο στους αγωνιστικούς χώρους με καλάθια, τρίποντα, γκολ. Αλλά και στα γήπεδα της ζωής, εκεί όπου το κάθε πρόβλημα είναι το εμπόδιο για την ευτυχία. Του καθενός την… Ιθάκη.

Κανείς δεν πίστευε το 2013 ένα καχεκτικό παιδάκι όταν έλεγε στην κάμερα του φημισμένου περιοδικού DraftΕxpress ότι: «Εμένα ο στόχος μου είναι να παίξω στο ΝΒΑ».

Δεν έχει σημασία. Το πίστευε εκείνος και μάλιστα είχε στόχο να το κατακτήσει… Και το κατάφερε!


Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα