back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Κουρεμένα» ενοίκια: Τελευταία ημέρα διόρθωσης λαθών από τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Διαβάστε επίσης

Μια ακόμη ευκαιρία, αλλά την τελευταία, έχουν σήμερα οι ιδιοκτήτες ακινήτων που “κούρεψαν” τα ενοίκια ή τα επαγγελματικά μισθώματα την περίοδο της πανδημίας αλλά λόγω λαθών στις δηλώσεις covid που υπέβαλλαν τους προηγούμενους μήνες δεν εισέπραξαν ευρώ η εισέπραξαν μειωμένα ποσά.

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας της ειδικής πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στην οποία μπορούν να υποβάλλουν αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις Covid ώστε να καταβληθούν στους λογαριασμούς τους τα ποσά από ενοίκια που δεν τους καταβλήθηκαν ή τους πιστώθηκαν μειωμένα.

Οι ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν για τα λάθη που εντοπίστηκαν στις δηλώσεις covid με σχετικό μήνυμα που τους απέστειλε η ΑΑΔΕ στον προσωπικό τους λογαριασμό στο taxis προκειμένου να

προχωρήσουν στις απαραίτητες διορθώσεις των αρχικών τους δηλώσεων covid . Μετά την υποβολή των συμπληρωματικών δηλώσεων η ΑΑΔΕ θα επεξεργαστεί τα στοιχεία και εφόσον δεν εντοπιστούν λάθη, μέχρι στο τέλος Αυγούστου θα λάβουν τα οφειλόμενα ποσά των αποζημιώσεων που δικαιούνται από τα “κουρεμένα” ενοίκια στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς .

Σήμερα εκπνέει και η προθεσμία όπου οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων για υπεκμισθώσεις με πολλά ακίνητα για το 2020 και το 2021, και αρχικών δηλώσεων covid από εκμισθωτές σε αλυσίδες υπεκμισθώσεων για τις οποίες δεν έχει υποβληθεί δήλωση covid για το 2020.

Όσον αφορά στον περασμένο Μάιο οι αποζημιώσεις με την μορφή «προκαταβολής» έχει ήδη καταβληθεί σε περισσότερους από 170.000 δικαιούχους ιδιοκτήτες, οι οποίοι όμως έχουν την υποχρέωση να υποβάλουν δηλώσεις covid για τον μήνα Μάιο στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του συστήματος taxis που τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία και θα παραμείνει ανοικτή για τον σκοπό αυτό έως και τις 15 Ιουλίου.

Ιδιαίτερα σημαντικό για τους δικαιούχους αποζημιώσεων είναι:

– vα μην ξεχάσουν να δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό ΙΒΑΝ στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του myTAXISnet, ώστε να καταστεί εφικτή η καταβολή των αποζημιώσεων σε αυτούς.

– να υποβάλουν δηλώσεις covid για τους μήνες που έχουν λάβει προκαταβολή αποζημίωσης, γιατί αλλιώς χάνουν το δικαίωμα αποζημίωσης και θα πρέπει γι’ αυτούς να κινηθεί η σχετική διαδικασία αναζήτησης των ποσών που έλαβαν.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα