back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Φιλιππίνες: 16 νέα κρούσματα από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα

Διαβάστε επίσης

Οι Φιλιππίνες ανέφεραν τα πρώτα κρούσματα μόλυνσης τοπικής μετάδοσης από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, με ένα νεκρό από την COVID-19.

Από τα 16 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν να έχουν μολυνθεί από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, τα 11 ιχνηλατήθηκαν ως περιστατικά τοπικής μετάδοσης, όπως δήλωσε στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, η υφυπουργός Υγείας Μαρία Ροζάριο Βεργκέιρε.

Ένας άνθρωπος πέθανε αφού είχε μεταφερθεί ταχύτατα σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας Μανίλα, στις 28 Ιουνίου, σύμφωνα με την ίδια υφυπουργό.

Πέντε από τα θετικά περιστατικά αναφέρονται σε Φιλιππινέζους που επέστρεψαν από τις Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), το Κατάρ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι αρχές στις Φιλιππίνες έχουν κινητοποιηθεί προσπαθώντας να σταματήσουν την εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα στην κοινότητα, αφού προκάλεσε μία έξαρση των μολύνσεων στην περιοχή.

Το στέλεχος Δέλτα εντοπίστηκε αρχικά στην Ινδία, ενώ θεωρείται ως ο κύριος παράγοντας μετάδοσης του ιού σε γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ταϊλάνδης, της Μαλαισίας και της Ινδονησίας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα