back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ολομέλεια της Βουλής: Ο Νίκος Παππάς παραπέμπεται σε Ειδικό Δικαστήριο με 178 ψήφους και δύο διαρροές

Διαβάστε επίσης

Με δύο διαρροές από τις θετικές ψήφους εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της πλειοψηφίας της προανακριτικής επιτροπής που προτείνει την παραπομπή του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Στη μυστική ψηφοφορία, με κάλπη, , έλαβαν μέρος 277 βουλευτές με τον εγκαλούμενο Νίκο Παππά να μην έχει δικαίωμα ψήφου. Εξ αυτών, 178 είπαν «ναι» στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, 86 κατά (συν ένας από την κοινοβουλευτική δύναμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης), ενώ 12 δήλωσαν «παρών». Από το αποτέλεσμα προκύπτει πως δύο βουλευτές (είτε από τη ΝΔ, είτε από το ΚΙΝΑΛ, ) δεν ακολούθησαν την κομματική γραμμή, καθώς στην κάλπη βρέθηκε ένα επιπλέον «όχι» κι ένα άκυρο ψηφοδέλτιο. Απόντες ήταν τρεις από τους δεκαπέντε βουλευτές του ΚΚΕ.

Από τη διαδικασία είχαν αποχωρήσει οι 10 βουλευτές της Ελληνικής Λύσης και οι 9 βουλευτές του ΜέΡΑ25.

Δήλωση Νίκου Παππά

«Η Ν.Δ. συγκρούστηκε με την αλήθεια και έμεινε με τα υπολείμματα της κομματική της σκοπιμότητας», αναφέρει ο Νίκος Παππάς μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

«Η Ν.Δ. ολοκλήρωσε την κωλοτούμπα της, υπερψηφίζοντας ένα πόρισμα που ανακαλεί τον κορμό της κατηγορίας εναντίον μου. Και, μάλιστα, με διαρροές. Η πλειοψηφία συγκρούστηκε με την αλήθεια και έμεινε με τα υπολείμματα της κομματική της σκοπιμότητας. Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του».

Μετά την παραπάνω απόφαση της Βουλής, το σώμα θα προχωρήσει στην κλήρωση των τακτικών και αναπληρωματικών μελών του Ειδικού Δικαστηρίου, του Δικαστικού Συμβουλίου και της εισαγγελικής αρχής, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και το νόμο περί ευθύνης Υπουργών.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα