back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ν. Βαφειάδης: Ο Δήμος της Αθήνας έχει απλώσει ένα δίχτυ προστασίας σε όλους τους τομείς και τις δράσεις για τους πολίτες

Διαβάστε επίσης

Στο κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Αθηναίων που μέσω μιας σειράς δράσεων έχει δημιουργήσει έναν πυρήνα κοινωνικής αλληλεγγύης προς όφελος των συνανθρώπων μας που χρήζουν στήριξης και βοήθειας, αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νίκος Βαφειάδης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη.

Όπως γνωστοποίησε, ανοιχτές και σήμερα ως τις 9 το βράδυ θα παραμείνουν τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες σε Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων, για την προστασία των ευάλωτων ομάδων της πόλης από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Οι κλιματιζόμενοι χώροι, οι οποίοι θα παραμείνουν ανοιχτοί είναι η Λέσχη Φιλίας «Η Ανάληψη του Κυρίου» στο Νέο Κόσμο (Χελντράιχ 15), η Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς (Αίμωνος 9 & Άστρους) και η Λέσχη Φιλίας Λαμπρινής (Ιαλέμου 63).

«Ο Δήμος της Αθήνας έχει απλώσει ένα δίχτυ προστασίας σε όλους τους τομείς και τις δράσεις για τους πολίτες. Έχουν ανοίξει τρεις κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας στις οποίες τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας έναντι του Covid-19. Υπάρχει σημαντική προσέλευση καθώς πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν αυτή την παροχή υπηρεσίας την οποία τους την προσφέρει ο Δήμος ώστε να εξασφαλίσουν μία δροσερή αίθουσα την ημέρα του καύσωνα», τόνισε.

Επίσης, ο κ. Βαφειάδης, σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 46.000 rapid test στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου της πρωτεύουσας.

Παράλληλα, όπως εξήγησε, μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», ο Δήμος Αθηναίων, δίνει τη δυνατότητα σε συμπολίτες μας οι οποίοι δεν μπορούν να μετακινηθούν προς τα εμβολιαστικά κέντρα, να το πράξουν με ασφάλεια προκειμένου να εμβολιαστούν.

«Δημιουργήσαμε μία υπηρεσία μέσω της οποίας μπορεί ο πολίτης να μετακινείται. Τους μεταφέρουμε με αυτοκίνητα και με συνεργάτες του Δήμου στα εμβολιαστικά κέντρα, αφού προηγουμένως έχουν κλείσει τηλεφωνικά το ραντεβού τους. Γίνονται πολλές μετακινήσεις καθημερινά καθώς εκ των πραγμάτων είναι δύσκολο να μετακινηθούν άνθρωποι οι οποίοι αντιμετωπίζουν κοινωνικά προβλήματα».

Τέλος, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε το σημαντικό έργο που επιτελούν και άλλες δομές του Δήμου όπως ο «Ξενώνας φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους» που παρέχει στις γυναίκες και στα παιδιά τους ασφαλή φιλοξενία, σίτιση, ψυχοκοινωνική στήριξη και φροντίδα από εξειδικευμένο προσωπικό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα