back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Ισπανία αποτίει φόρο τιμής στα θύματα της Covid-19

Διαβάστε επίσης

Η Ισπανία, μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί σκληρότερα από την πανδημία, αποτίει σήμερα επίσημο φόρο τιμής στα θύματα της Covid-19 και στο ιατρικό προσωπικό, την ώρα που βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλη αύξηση των νέων κρουσμάτων παρά την πρόοδο της εκστρατείας εμβολιασμού.

Η τελετή, της οποίας θα προεδρεύσει ο βασιλιάς Φίλιππος ΣΤ’, άρχισε στις 09:00 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας) μπροστά στα βασιλικά ανάκτορα στη Μαδρίτη, παρουσία της βασιλικής οικογένειας, μελών της κυβέρνησης, οικογενειών των θυμάτων και εκπροσώπων του ιατρικού κόσμου.

Πρόκειται για τη δεύτερη θεσμική δράση του τύπου αυτού έπειτα από έναν πρώτο φόρο τιμής, που είχε οργανωθεί τον Ιούλιο 2020.

Η Ισπανία είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες με τους περισσότεορυς νεκρούς από την πανδημία, καθώς 81.043 θάνατοι είχαν καταγραφεί μέχρι χθες, Τετάρτη, από το υπουργείο Υγείας.

Ενώ θεωρούσε ότι βρίσκεται στο δρόμο της εξόδου από την κρίση, η χώρα οφείλει τώρα να αντιμετωπίσει μια έκρηξη των κρουσμάτων που οφείλεται στη διάδοση της παραλλαγής Δέλτα, κυρίως μεταξύ των κάτω των 29 ετών.

Αυτή η αναζωπύρωση της πανδημίας μεταφράζεται πάντως σε πολύ χαμηλότερους αριθμούς θανάτων και νοσηλειών σε σχέση με τα προηγούμενα κύματα, χάρη στην εκστρατεία του εμβολιασμού.

Έτσι, 60% των άνω των 47 εκατομμυρίων Ισπανών ήταν ήδη εμβολιασμένοι χθες, Τετάρτη, με τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και το 47,4% είναι ήδη πληρως εμβολιασμένο, σύμφωνα με τους αριθμούς που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα