back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δράσεις του ΕΕΣ στο Θησείο

Διαβάστε επίσης

Μια ακόμα δράση πραγματοποίησε σήμερα στο Θησείο ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.  Με τον υδράργυρο να «χτυπάει κόκκινο» στο ιστορικό κέντρο, οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού μοίρασαν νερά αλλά και είδη πρώτης ανάγκης σε άστεγους.

Η δράση με την ονομασία “streetwork” έχει σαν σκοπό την ενημέρωση των αστέγων του ιστορικού κέντρου ( Μοναστηράκι, Θησείο, Ακρόπολη) για τους κλιματιζόμενους χώρους που παρέχει ο δήμος Αθηναίων την περίοδο του καύσωνα, αλλά και παροχή πρώτων βοηθειών, είδη ατομικής υγιεινής, υπνόσακους αλλά και ψυχολογική υποστήριξη σε όσους το έχουν ανάγκη.

Αυτή είναι η τέταρτη δράση που πραγματοποιείται φέτος και η δεύτερη σε περίοδο καύσωνα.  “Όσες προσπάθειες κάνουμε για να τους πείσουμε να πάνε σε κλιματιζόμενες αίθουσες είναι ανένδοτοι σε κάτι τέτοιο ενώ τις περισσότερες φορές στις κλιματιζόμενες αίθουσες πηγαίνουν άνθρωποι τρίτης ηλικίας” δήλωσαν στον Αθήνα 9.84 οι υπεύθυνοι του Ερυθρού Σταυρού για τις συγκεκριμένες δράσεις.

Παρόμοιες δράσεις του ΕΕΣ θα πραγματοποιηθούν όλο το καλοκαίρι ενώ τρέχει και το πρόγραμμα για rapid test σε Ρομά, αστέγους κτλ.

Μιχάλης Λεγάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα