13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Νότια Αφρική: Ο στρατός αναπτύχθηκε σε δύο επαρχίες για να βοηθήσει στην καταστολή των ταραχών

Διαβάστε επίσης

Ο νοτιοαφρικανικός στρατός θα συνδράμει την αστυνομία στην επαρχία Κουαζούλου-Νατάλ, όπου έχουν ξεσπάσει από την Παρασκευή βίαια επεισόδια, καθώς και στο Γιοχάνεσμπουργκ της επαρχίας Γκαουτένγκ, όπου επεκτάθηκαν στη συνέχεια, ανακοινώθηκε από τις νοτιοαφρικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Οι ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν σε δήλωση που εξέδωσαν ότι η διάρκεια της ανάπτυξης και ο αριθμός των στρατιωτών, που θα συμμετάσχουν σ’ αυτή, θα εξαρτηθεί από την κατάσταση επί του πεδίου.

Στρατιώτες εθεάθησαν το μεσημέρι να περιπολούν στους δρόμους του Πιτερμάριτσμπουργκ, όμως ο στρατός διαβεβαίωσε στη δήλωσή του πως «η ανάπτυξη θα αρχίσει μόλις θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προετοιμασίες».

Ο ρόλος των στρατιωτικών θα είναι «να διασφαλίσουν την ασφάλεια και ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας ώστε οι δυνάμεις της τάξης» να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους μέσα στις καλύτερες συνθήκες, διευκρινίζει ο στρατός.

Εκτεταμένες λεηλασίες και πυρκαγιές σημειώνονται σήμερα στη Νότια Αφρική, κατά την τέταρτη ημέρα των βιαιοτήτων που είχαν αρχικά ξεσπάσει με τη φυλάκιση του πρώην προέδρου Τζέικομπ Ζούμα και οι οποίες τροφοδοτήθηκαν στη συνέχεια από την οικονομική απελπισία που επιδεινώνεται εξαιτίας των περιορισμών που έχουν επιβληθεί από τα τέλη Ιουνίου για την αντιμετώπιση ενός τρίτου φονικού κύματος της Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα