12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Το αλλιώτικο καλοκαίρι των παιδιών στην Αθήνα – Όλα τα προγράμματα του Δήμου Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Καλοκαίρι, παιδί και πόλη. Ένας δύσκολος συνδυασμός; Στο Δήμο Αθηναίων, όχι και τόσο! Δημιουργικά, συμμετοχικά, επιμορφωτικά, καλλιτεχνικά και πολύ απολαυστικά είναι τα προγράμματα που παρέχει ο Δήμος Αθηναίων στους μικρούς πολίτες.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Υπαίθρια Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) τα απασχολεί δημιουργικά! Άνοιξε και φέτος, για 2η χρονιά από 26 Ιουνίου έως 12 Σεπτεμβρίου 2021, τις όμορφες αυλές και τους πράσινους κήπους των Μουσείων, των Πολιτιστικών Κέντρων, των Βιβλιοθηκών και της Πινακοθήκης, μ’ ένα πλούσιο και ευφάνταστο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για παιδιά 6-12 ετών, αλλά και για όλη την οικογένεια.

Θα γνωρίσουμε τις ηρωικές μορφές της Επανάστασης – ποια θα γίνει η αγαπημένη μας; – θα γίνουμε αρχαιολόγοι και θα ανακαλύψουμε αρχαιολογικά ευρήματα από την Κέρο, θα μυηθούμε στην αρχιτεκτονική των κήπων, θα έρθουμε σε επαφή την αρχαία ιαπωνική τέχνη Οριγκάμι, θα αναβιώσουμε τα παλιά παιχνίδια της γειτονιάς…

 

Τα προγράμματα προσφέρονται δωρεάν, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι κράτηση θέσης*.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις κρατήσεις στο https://www.opanda.gr/index.php/draseis-gia-paidia-opanda/89-ekapideutika-programmata/2806-ekpaideftika-kalokairi

*Επισυνάπτεται το πρόγραμμα αναλυτικά με πληροφορίες κρατήσεων

STEM απογεύματα από το Εργαστήριο Ποιώ του Δήμου Αθηναίων*

Όλο τον Ιούλιο, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης παιδιά και γονείς ανακαλύπτουν τα μυστικά των μαγικών κόσμων της Επιστήμης (Science), της Τεχνολογίας (Technology), της Μηχανικής (Engineering) και των Μαθηματικών (Mathematics), μέσα από απλές εφαρμογές και βιωματικά παιχνίδια!

Στον υπαίθριο χώρο του Σεράφειου του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη), κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη μέχρι και τις 29/07, για μαθήτριες και μαθητές σχολείων του Δήμου Αθηναίων και τους γονείς τους.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν με προκράτηση θέσης στο STEM-SUMMER.EVENTBRITE.COM

Παρακολουθείστε τις δράσεις του Εργαστηρίου Ποιώ του Δήμου Αθηναίων εδώ

Μουσικοθεατρικές παραστάσεις

Επιπλέον, ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα (επισυνάπτεται αναλυτικά) στον ανακαινισμένο κινηματογράφο ΑΒ, και τα θέατρα Κολωνού και Γκράβας, με κουκλοθέατρο, μουσικοχορευτικές, θεατρικές, και διαδραστικές παραστάσεις: Αστυνομικές ιστορίες, ελληνικά λαϊκά παραμύθια, χορός και τραγούδι, οικολογικά μηνύματα, σύγχρονα παραμύθια και ιστορίες-σταθμός όπως «Ο μικρός πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ – Εξυπερύ. Μέχρι το τέλος Ιουλίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε την σελίδα

https://www.facebook.com/CultureIsAthens του Δήμου Αθηναίων και https://www.facebook.com/Opanda.gr ή επισκεφθείτε τη σελίδα https://www.cultureisathens.gr/

Summer Camp

Τέλος, το πιο αγαπημένο Summer Camp της πόλης με το πλούσιο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα ήρθε από τις 28 Ιουνίου έως τις 16 Ιουλίου 2021 για 8η συνεχόμενη χρονιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και οι θέσεις εξαντλήθηκαν ήδη όλες!

Ανακαινισμένες και Πιστοποιημένες Παιδικές Χαρές

Και φυσικά περιμένουν τους φίλους μας για τρελά παιχνίδια οι 49 πλήρως ανακατασκευασμένες και πιστοποιημένες παιδικές χαρές, σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας που λειτουργούν καθημερινά 08:00 – 22:00.

Κατά τη διάρκεια όλων των προγραμμάτων τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας.

*Το Εργαστήριο ΠΟΙΩ, το maker space του Δήμου Αθηναίων, είναι μια σύγχρονη δημοτική δομή που προάγει τον ψηφιακό μετασχηματισμό συνδυαστικά με την τεχνολογική και κοινωνική καινοτομία στην Αθήνα. Παρέχει ελεύθερη πρόσβαση στη χρήση προηγμένων υποδομών ψηφιακής σχεδίασης και κατασκευής και προσφέρει δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για την ανάπτυξη και καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων χωρίς καμία απαίτηση σχετικού υπόβαθρου και χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς.

Από το 2017 που άνοιξε τις πόρτες του, έχουν επισκεφθεί τους χώρους του Εργαστηρίου ΠΟΙΩ για ενημέρωση και συνεργασία περισσότερα από 2.400 άτομα και 110 φορείς, ενώ μετράει ήδη 200 επιμορφούμενους -πολίτες του Δήμου Αθηναίων, επαγγελματίες, φοιτητές και καλλιτέχνες- που έχουν αναπτύξει και εδραιώσει μια ενεργή κοινότητα makers στο κέντρο της Αθήνας.

Σημαντικό κομμάτι αυτής της κοινότητας αποτελούν επίσης οι 286 εκπαιδευτικοί από σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων στις 7 Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου, οι οποίοι μέσα από το πρόγραμμα Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα του Δήμου Αθηναίων έχουν κατασκευάσει στο maker space ειδικό εκπαιδευτικό εξοπλισμό για τα σχολεία τους.

Επιπρόσθετα, πάνω από 6000 μαθητές και 1600 πολίτες έχουν συμμετάσχει ενεργά σε εργαστήρια STEM και ανοιχτές μέρες επιστήμης και τεχνολογίας στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, δράσεις που έχουν στο επίκεντρο την ανάδειξη της προηγμένης τεχνολογικής υποδομής του μοναδικού αυτού χώρου μάθησης και δημιουργίας του Δήμου.

Το Εργαστήριο ΠΟΙΩ του Δήμου Αθηναίων λειτουργεί με την επιστημονική επιμέλεια του Πολυτεχνείου Κρήτης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα