back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

1.465 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 5. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 142 . Βάσει της κατανομής νέων εγχώριων μολύνσεων, οι 639 καταγράφονται στην Αττική, 189 στην Κρήτη και 76 στη Θεσσαλονίκη.

Τουλάχιστον οχτώ νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σήμερα σε κατασκηνώσεις σε Λαύριο και Ηλεία μετά τα κρούσματα που διαπιστώθηκαν χθες σε τέσσερις κατασκηνώσεις σε Κορινθία, Καπανδρίτι, Χαλκιδική, και Χανιά.

Πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ και 7ήμερη αναστολή λειτουργίας σε 3 από τα καταστήματα που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων για παραβίαση μέτρων κατά της Covid-19 σε νότια και ανατολική Αττική.

Ποινική δίωξη για 14 κακουργήματα και πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του αστυνομικού και του πατέρα 18χρονης κοπέλας από την Ηλιούπολη. Ο αστυνομικός κατηγορείται ότι άρπαξε την κοπέλα, την κρατούσε όμηρο, την κακοποιούσε και την εξέδιδε. Ο δε πατέρας της φέρεται ότι τη βίαζε από την ηλικία των 11 ετών. Στο μεταξύ ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος τρίτου προσώπου που φέρεται να λειτουργούσε ως συνεργός του αστυνομικού.

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στη Νικήτη της Χαλκιδικής. Στην περιοχή έσπευσαν δεκαοκτώ πυροσβέστες με οκτώ οχήματα ενώ από αέρος στις προσπάθειες της κατάσβεσης της φωτιάς συμμετείχε και ένα ελικόπτερο. Σε ύφεση βρίσκεται επίσης πυρκαγιά που ξέσπασε στη Νέα Ζίχνη Σερρών, σε χαμηλή βλάστηση. Φωτιά ξέσπασε και στην αγροτική περιοχή των Κυμίνων Θεσσαλονίκης όπου έσπευσαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα.

Η περιοχή των Σεπολίων ήταν σήμερα στο επίκεντρο της καθιερωμένης Κυριακάτικης επιχείρησης καθαριότητας και απολύμανσης από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Αθηναίων. “Η απολύμανση και η καθαριότητα για ολόκληρη την πόλη ξεκινά από κάθε γωνιά και κάθε γειτονιά της, συστηματικά και συντονισμένα” γράφει στο Facebook ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης . “Ακόμη μία κυριακάτικη μεγάλη παρέμβαση σήμερα, στα Σεπόλια. Κομμάτι στο ψηφιδωτό της καθαριότητας σε όλη την Αθήνα” σημειώνει.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο πρώην βουλευτής Β’ Πειραιά ΝΔ και υφυπουργός Μεταφορών και Ανάπτυξης, Αναστάσιος Νεράντζης. Ο Αναστάσιος Νεράντζης είχε γεννηθεί στη Νίκαια του Πειραιά και είχε σπουδάσει νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ήταν ιδρυτικό μέλος της Νέας Δημοκρατίας και εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής στην περιφέρεια Β’ Πειραιώς με το ίδιο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές του 1974

Στην Τουρκία, τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 26 τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί στα ανατολικά της χώρας με λεωφορείο που μετέφερε Αφγανούς, Πακιστανούς και Μπαγκλαντεσιανούς μετανάστες, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Στην αθλητική επικαιρότητα…

Ιταλία και Αγγλία αναμετρώνται απόψε στις 10, στο Γουέμπλεϊ, στον τελικό του Euro 2020.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι έως 3 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα