back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών εξετάσεων – Πάνω από 70.000 μαθητές ενημερώθηκαν με SMS

Διαβάστε επίσης

Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας. Για πρώτη φορά πάνω από 70.000 μαθητές έμαθαν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων με sms στα κινητά τους τηλέφωνα.

Ν. Κεραμέως: «Συγχαρητήρια» σε υποψηφίους και εκπαιδευτικούς

«Συγχαρητήρια» έστειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε όλους τους υποψηφίους των Πανελλαδικών για την προσπάθειά τους, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και «στους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές σας, που στέκονται δίπλα σας σε κάθε βήμα». «Το μέλλον σας ανήκει», αναφέρει η κ. Κεραμέως και προσθέτει: «ξεκινά μία νέα σελίδα στη ζωή σας, εύχομαι να τη γράψετε όπως την έχετε ονειρευτεί». Η ανάρτηση της κ. Κεραμέως καταλήγει με ευχές για «καλή πρόοδο» και «καλό καλοκαίρι».

https://twitter.com/nkerameus/status/1399657811185999872

Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, περίπου 70.000 από το σύνολο των υποψηφίων έκαναν εγγραφή στην υπηρεσία smsresults.minedu.gov.gr και έλαβαν το SMS με τις βαθμολογίες τους σήμερα, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι.

«Νομίζω είναι μια πολύ ωραία αλλαγή, απ’ όταν είχα δει εγώ τα αποτελέσματα τα δικά μου στις Πανελλήνιες σε εκείνους τους πίνακες» είπε. «Δεν ήταν δύσκολο να γίνει. Απαιτούσε καλή συνεργασία. Δεν είναι κάτι φοβερό. Τα περισσότερα που κάναμε δεν είναι φοβερά τεχνολογικά. Το πιο δύσκολο είναι να σκεφτείς έναν νέο τρόπο να εξυπηρετήσεις τον πολίτη», συμπλήρωσε.

Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που αναρτήθηκαν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Επισημαίνεται, ότι το νέο κανάλι της ενημέρωσης μέσω κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες, η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος κανονικά καθώς και στην εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr.

Θα ακολουθήσει νεότερο δελτίο τύπου για την ανακοίνωση αποτελεσμάτων στα ειδικά μαθήματα πανελλαδικών εξετάσεων 2021, καθώς και για την έναρξη συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά την ημέρα λειτουργίας των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για την ανάρτηση της βαθμολογίας οι υποψήφιοι που δεν έχουν αποκτήσει κωδικό ασφαλείας (password) για το Μηχανογραφικό Δελτίο, θα μπορούν εκείνη την ημέρα να ζητήσουν να τους αποδοθεί.

Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα