back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δ. Αναστασόπουλος: Ανοίγει ο δρόμος για την επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης

Διαβάστε επίσης

Σε όλη τη περίοδο της πανδημίας έγινε αντιληπτή η κομβική σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού της κρατικής λειτουργίας. Και οι ευκολίες στην αμφίδρομη επικοινωνία του Δημοσίου με τους πολίτες, παρακάμπτοντας γραφειοκρατία και καθυστερήσεις στη πλειονότητα των τομέων του.
Η Δικαιοσύνη είναι ένας από αυτούς, λόγω της συσσώρευσης φακέλων, εντύπων, αντιγράφων και άλλου απαραίτητου υλικού και στοιχείων που προσκομίζουν δικηγόροι και άλλοι λειτουργοί για την έκδοση Δικαστικών αποφάσεων.

Το θέμα της ψηφιοποίησης της Δικαιοσύνης ήταν στο επίκεντρο ημερίδας που διοργανώθηκε στο κεντρικό Αμφιθέατρο Μιλτιάδης Έβερτ του ΑΘΗΝΑ 984, παρουσία των Υπουργών Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κυρίων Τσιάρα και Πιερρακάκη.

«Πολλά πράγματα που για καιρό είχαν λιμνάσει και δεν προχωρούσαν, τον τελευταίο χρόνο της πανδημίας επιταχύνθηκαν. Μένουν ακόμα πολλά να γίνουν, αλλά πλέον εξοικονομείται ικανός χρόνος σε πολλές διαδικασίες.
Με την ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης προφέρονται πολύτιμες λύσεις σε χρονοβόρες διαδικασίες, λόγω της δια ζώσης εκτέλεσής τους. Όπως πχ στην κατάθεση, συζήτηση και ανάγνωση υποθέσεων και αποφάσεων.
Ακόμη , ανοίγει ο δρόμος για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης.» είπε, μεταξύ άλλων, ο σύμβουλος του ΔΣΑ Δημήτρης Αναστασόπουλος, στην Ελευθερία Κουμάντου, στην εκπομπή ΝΤΑΜΕΣ.

Και πρόσθεσε πως «Η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί προκειμένου να κατακτηθεί όχι μόνον ο στόχος της ταχύτητας, αλλά της αποτελεσματικότητας και της διαφάνειας στην απονομή της.
Κάτι που θα σημάνει αυτόματα και τη βελτίωση στον έλεγχο όπως και στην αξιολόγηση δικαστικών λειτουργών και υπαλλήλων.» 

Ολοκληρώνοντας, ο κ Αναστασόπουλος επισήμανε την «αγαστή συνεργασία σε αυτό το πεδίο του Δικηγορικού Σώματος με τα αρμόδια υπουργεία» και τόνισε πως «αναμένεται η ολοκλήρωση της Ψηφιακής Βίβλου για το χώρο της Δικαιοσύνης, με πρόβλεψη σειράς ενεργειών στα επόμενα χρόνια.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα