back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ουκρανία: 2 στρατιωτικοί νεκροί και 4 τραυματίες από πυρά των φιλορώσων αυτονομιστών

Διαβάστε επίσης

Δύο Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν από πυρά των φιλορώσων αυτονομιστών στην περιοχή του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το Κίεβο.

Το γραφείο Τύπου του ουκρανικού στρατού ανέφερε μέσω του Facebook ότι οι αυτονομιστές άνοιξαν πυρ σε έξι διαφορετικές περιπτώσεις το τελευταίο 24ωρο, εναντίον θέσεων των ουκρανικών δυνάμεων. Ένας στρατιωτικός γιατρός, ηλικίας 59 ετών, υπέκυψε στα τραύματά που υπέστη αφού χτυπήθηκε από θραύσματα. Ένας άλλος στρατιώτης νοσηλεύεται τραυματισμένος, αλλά χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Το βράδυ της Κυριακής, ο ουκρανικός στρατός έκανε γνωστό ότι ένας άλλος στρατιώτης σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν.

Οι συγκρούσεις με τους αυτονομιστές στις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ξέσπασαν το 2014, λίγο μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία. Στον πόλεμο αυτό έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι.

Μετά την εκεχειρία που, σε γενικές γραμμές, τηρήθηκε κατά το δεύτερο μισό του 2020, η ένταση οξύνθηκε και πάλι φέτος, ιδίως μετά την ανάπτυξη περίπου 100.000 Ρώσων στρατιωτών στα σύνορα με την Ουκρανία. Αν και η Μόσχα ανακοίνωσε ότι απέσυρε τις μονάδες της, η αποχώρηση αυτή ήταν περιορισμένης έκτασης, όπως υποστηρίζουν το Κίεβο και οι δυτικές χώρες.

Η Ρωσία επιμένει ότι η στήριξή της στις αυτονομιστικές περιοχές είναι μόνο πολιτική, όμως η Ουκρανία και οι δυτικοί σύμμαχοί της καταγγέλλουν ότι η Μόσχα στέλνει στρατιώτες και όπλα στους φιλορώσους αντάρτες.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα