back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εστίες φωτιάς από καταιγίδα με κεραυνούς στις Αχαρνές και στο Διόνυσο

Διαβάστε επίσης

Έντονη βροχόπτωση με πολλούς κεραυνούς, πλήττει εδώ και λίγη ώρα την περιοχή της Αττικής, από Βαρυμπόμπη προς Κατσιμίδι, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αχαρνών και έχει προκαλέσει συναγερμό στην Πυροσβεστική, καθώς εκδηλώθηκαν αρκετές εστίες πυρκαγιάς από τους κεραυνούς.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, εκδηλώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις εστίες πυρκαγιάς, ενώ οι κεραυνοί συνεχίζονται, γι’ αυτό στην περιοχή έσπευσαν 32 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών επιχειρήσεων και εθελοντές πυροσβέστες, που έσβησαν τις φωτιές και είναι σε ετοιμότητα.

Παράλληλα, μετέβησαν στην περιοχή και δύο ελικόπτερα, κυρίως για επιτήρηση, ώστε να ενημερώνονται άμεσα οι επίγειες δυνάμεις σε περίπτωση νέων εστιών φωτιάς για να τις σβήνουν πριν πάρουν διαστάσεις.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι μια πλαγιά πευκόφυτη, κάτι που ανησύχησε τους επιτελείς του ΠΣ.

Φωτιά και στον Διόνυσο

Φωτιά ξέσπασε και στον Διόνυσο από κεραυνό κοντά στο Γερμανικό Νεκροταφείο στην Πεντέλη. Επιχειρούν 21 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 6 οχήματα και 2 ελικόπτερα ενώ κινητοποιήθηκε 1 ακόμη ελικόπτερα για εναέρια επιτήρηση καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

Δημήτρης Πέρρος, AΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα