back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Euro 2020: Η Δανία 2-1 την Τσεχία, έγινε η τρίτη των ημιτελικών

Διαβάστε επίσης

Η Δανία άντεξε στην πίεση που άσκησε στο δεύτερο μέρος η Τσεχία πήρε τη νίκη με 2-1 και προκρίθηκε με πανηγυρικό τρόπο στους «4» του Euro 2020. Οι Δανοί στο πρώτο μέρος προηγήθηκαν με 2-0, αλλά στην επανάληψη οπισθοχώρησαν και κινδύνευσαν αρκετές φορές από τον αντίπαλό τους.

Η Δανία στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του Βάτκλικ άνοιξε το σκορ. Στο 5′ ο Στρίγκερ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Ντιλέινι με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 0-1. Οι Τσέχοι στο 12′ έγιναν απειλητικοί, αλλά το σουτ του Σικ έδιωξε σε κόρνερν ο Μέλε. Στο επόμενο λεπτό, ο Ντάμσγκααρντ έφυγε στην κόντρα και το σουτ που επιχείρησε, απέκρουσε ο Βατσκλίκ με το ένα χέρι. Το συγκρότημα του Κάσπερ Χιούλμαντ πάτησε περιοχή και στο 16′ όταν ο Στρίγκερ έκανε σέντρα και ο Ντιλέινι με το γόνατο έστειλε την μπάλα λίγο έξω από τοα αριστερό δοκάρι του Βάτσκλικ.

Στο 22′ ο Μάζοπουστ έβγαλε κάθετα τον Χόλες και αυτός βρέθηκε τετ α τετ με τον Σμάιχελ, όμως το σουτ του απέκρουσε σε κόρνερ ο γκολκίπερ της Λέστερ. Πάλι η Τσεχία στο 35′ βρέθηκε στην επίθεση, αλλά το σκαστό σουτ του Χόλες, μετά από σέντρα στου Σούτσεκ, μπλόκαρε ο Σμάιχελ. Μετά από δύο λεπτά, ο Ντάμσγκααρντ σούταρε δυνατά από πλάγια θέση, αλλά ο Βάτσκλικ απέκρουσε την μπάλα.
Η Δανία διαχειρίστηκε σωστά την πίεση της Τσεχίας και βρήκε δεύτερο γκολ λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους. Στο 41′ ο Μέλε έκανε υποδειγματική σέντρα και ο Ντόλμπεργκ με σουτ στην κίνηση έγραψε το 0-2.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης (46′) σουτ του Κρέμτνσικ, απέκρουσε ο Σμάιχελ. Στο 49′ ο Κουφάλ έκανε σέντρα και ο Σικ με σουτ στην κίνηση μείωσε σε 1-2. στο 63′ υπήρξε μικρή διακοπή στο παιχνίδι, λόγω τραυματισμού του Σούτσεκ στο κεφάλι, μετά από προβολή του Πόουλσεν. Στο 78′ ο Βας γύρισε στον Πόουλσεν και το σουτ του τελευταίου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Βάτσκλικ.

Γήπεδο: «Ολυμπιακό Στάδιο» Μπακού
Διαιτητής: Κάιπερς (Ολλανδία), Βοηθοί: Φαν Ρόεκελ (Ολλανδία), Ζέινστρα (Ολλανδία).
ΤΣΕΧΙΑ: Βάτσκλικ, Κουφάλ, Σελούτσκα (65′ λ.τ. Μπάμπεκ), Καλάς, Μπορίλ, Χόλες (46′ Γιάνκτο), Σούτσεκ, Μάζοπουστ (46′ Κρμέντσικ), Μπάρακ, Σεβτσίκ (80′ Νταρίντα), Σικ (80′ Βύντρα).
ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Κρίστενσεν (81′ Άντερσεν), Κιάερ, Βέστεργκαρντ, Στρίγκερ (80′ Βας), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (81′ Γιένσεν), Μέλε, Μπρέιθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ (59′ Πόουλσεν), Ντάμσγκααρντ (59′ Νόργκαρντ).

Σ. Λεμονίδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα