back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κατεπείγουσα αγωγή της Κεραμέως κατά της ΟΛΜΕ για τη στάση εργασίας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων των Προτύπων Σχολείων

Διαβάστε επίσης

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η αντιπαράθεση υπουργείου Παιδείας και ΟΛΜΕ με αφορμή τις εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα Σχολεία που είναι προγραμματισμένες για την ερχόμενη Δευτέρα 28 Ιουνίου.

Η ΟΛΜΕ κήρυξε 3ωρη στάση εργασίας α[‘π τις 11 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, ενώ η Νίκη Κεραμέως απάντησε με κατεπείγουσα αγωγή ζητώντας από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών να αναγνωρίσει ως παράνομη και καταχρηστική την τρίωρη στάση εργασίας.

Κατεπείγουσα αγωγή κατέθεσε το πρωί του Σαββάτου η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), ζητώντας από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών να αναγνωρίσει ως παράνομη και καταχρηστική την τρίωρη στάση εργασίας που εξήγγειλε για τη Δευτέρα 28 Ιουνίου και ώρες 11 πμ – 2 μμ, κατά τις οποίες είναι προγραμματισμένες εδώ και πάνω από ένα μήνα οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα Σχολεία, και να απαγορευθεί η πραγματοποίησή της. Η αγωγή θα εκδικαστεί το Σάββατο, το μεσημέρι, λόγω του κατεπείγοντος.

Το απόγευμα της Παρασκευής η ΟΛΜΕ κάλεσε μέσω ανακοίνωσής της, σε τρίωρη στάση εργασίας «όσους/-ες εμπλέκονται στις εξετάσεις των Προτύπων Σχολείων», καθώς είναι «γνωστή η πλήρης αντίθεση της ΟΛΜΕ στο θεσμό των Προτύπων Σχολείων, λόγω του αντιπαιδαγωγικού και βαθιά ταξικού χαρακτήρα τους».

Στην ανακοίνωσή της η κ. Κεραμέως σημειώνει ότι «χωρίς να προηγηθεί η τετραήμερη προθεσμία γνωστοποίησης, χωρίς να διατεθεί προσωπικό ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας και προσωπικού ασφαλείας, χωρίς να τηρηθεί η υποχρέωση δημοσίου διαλόγου του Ν 4808/2021, η ΟΛΜΕ προβαίνει σε μία πρωτοφανή κίνηση που υπονομεύει ευθέως χιλιάδες μαθητές – υποψηφίους, προσθέτοντάς τους αβεβαιότητα τόσο για την ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων όσο και για το κύρος και το αδιάβλητο της διαδικασίας τους. Είμαστε βέβαιοι ότι οι πρακτικές αυτές δεν εκφράζουν το σύνολο των εκπαιδευτικών, που έχουν αποδείξει ότι σέβονται τον παιδαγωγικό τους ρόλο και την προσπάθεια των μαθητών και των οικογενειών τους».

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα