back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ναμίμπια-κορονοϊός: Προσωρινή αναστολή των εμβολιασμών πρώτης δόσης

Διαβάστε επίσης

Η Ναμίμπια θα αναστείλει προσωρινά τη διάθεση των πρώτων δόσεων εμβολίων κατά της COVID-19 από την Τρίτη, καθώς μειώθηκαν ουσιαστικά τα αποθέματά της, σύμφωνα με ένα έγγραφο του υπουργείου Υγείας, το οποίο διάβασε το Reuters.

Η νοτιοαφρικανική χώρα, βρίσκεται στη μέση ενός θανατηφόρου «τρίτου κύματος» περιστατικών μόλυνσης, έχοντας καταγράψει περισσότερα από 2.500 νέα περιστατικά μόλυνσης την Πέμπτη.

Επρόκειτο για τον μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων περιστατικών, από τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων, από το Μάρτιο του περασμένου χρόνου.

Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο του υπουργείου, τα αποθέματα εμβολίων έχουν εξαντληθεί, εξαιτίας καθυστερήσεων στην παράδοση των δόσεων που έχουν παραγγελθεί.

Οι δόσεις των εμβολίων AstraZeneca και Sinopharm που είναι διαθέσιμες, θα διατεθούν για τους ανθρώπους που κάνουν τη δεύτερη δόση των εμβολίων.

Από το συνολικό πληθυσμό των 2,5 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας, μόλις περίπου 116.000 έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου είτε της Sinopharm, είτε της AstraZeneca, ενώ περίπου 23.000 έχουν λάβει και τις δύο δόσεις εμβολιασμού.

Επειδή η Ναμίμπια αξιολογείται ως χώρα που βρίσκεται πάνω από τα μεσαία εισοδήματα, πρέπει να πληρώσει για τη συμμετοχή στο παγκόσμιο πρόγραμμα διανομής εμβολίων COVAX. Πέρα από την καταβολή τιμήματος, έχει λάβει μόλις 24.000 δόσεις, από το σύνολο των 108.000 δόσεων που διατίθενται από το πρόγραμμα.

Επίσης, έχει λάβει δωρεές 100.000 δόσεων του εμβολίου της Sinopharm από την Κίνα και 30.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca από την Ινδία.

Η Ναμίμπια αναμένει άλλες 150.000 δόσεις του εμβολίου της Sinopharm, 100.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, 80.000 δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson και 80.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα