back to top
24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κ. Σκοδρογιάννη: Το μήνυμα του ΚΕΘΕΑ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών είναι το ”Στάσου Πλάι μου”

Διαβάστε επίσης

Το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ λειτουργεί από το 1988 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, στο κέντρο της Αθήνας και απευθύνεται σε έφηβους χρήστες ναρκωτικών ουσιών ηλικίας 13-21 ετών και στις οικογένειές τους προκειμένου να υπάρξει μια ουσιαστική θεραπευτική αντιμετώπιση για το πρόβλημα της χρήσης ουσιών στην Ελλάδα.

Πήρε τη «σκυτάλη» από την πρώτη θεραπευτική κοινότητα, την ΙΘΑΚΗ, όταν διαπιστώθηκε ότι ήταν ανάγκη να δημιουργηθεί ένα διαφορετικό θεραπευτικό πρόγραμμα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες αυτών των ηλικιών.

Με το σύνθημα «Στάσου πλάι μου» και με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα μέρα κατά της Χρήσης Nαρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησης, η Υπεύθυνη Θεραπευτικού Προγράμματος του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, κ. Κυρατσώ Σκοδρογιάννη, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Θεοδόση, έστειλε το δικό της μήνυμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της εξάρτησης.

«Όσο πιο έγκαιρα αναγνωριστεί από την οικογένεια κάθε σημάδι που δίνει το παιδί και ζητηθεί βοήθεια, τόσο το καλύτερο για το ίδιο το παιδί αλλά και για την καλή ζωή όλης της οικογένειας. Δεδομένου ότι το μήνυμα του ΚΕΘΕΑ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών είναι το ”Στάσου Πλάι μου”, είναι πολύ σημαντικό οι γονείς να σταθούν στο πλευρό των παιδιών τους, να κάνουν το καλύτερο που μπορούν για να τα βοηθήσουν και να σπεύσουν να ζητήσουν πρώτα εκείνοι βοήθεια. Λαμβάνοντας οι ίδιοι βοήθεια, θα μπορέσουν εν συνεχεία να τη μεταδώσουν και να κινητοποιήσουν και τα παιδιά τους με τον κατάλληλο τρόπο».

Η κ. Σκοδρογιάννη υπογράμμισε ότι η αλλαγή στα εξαρτημένα από τις ουσίες παιδιά που απευθύνονται για βοήθεια στο ΚΕΘΕΑ είναι εμφανής.

«Είναι ελπιδοφόρο για όλους εμάς να βλέπουμε να συμβαίνει η πολυπόθητη αλλαγή σε κάθε παιδί το οποίο έρχεται εδώ σε μια κατάσταση αρκετά αποδιοργανωμένη. Γίνεται σημαντική πρόοδος τόσο στα ίδια τα παιδιά που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα όσο και στους γονείς και στα αδέρφια τους, ώστε όταν αποφοιτήσουν από το ΚΕΘΕΑ να μπορεί να γίνει ένας πολύ σημαντικός απολογισμός ζωής».

Τέλος, σημείωσε: «Το ”Στάσου Πλάι μου”, ισχύει και από την πλευρά του ΚΕΘΕΑ γιατί θέλουμε όλοι να είναι μαζί μας σε κάθε δράση και σε κάθε παρέμβαση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών που κάνουμε στις τοπικές κοινωνίες».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα