back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΗΠΑ: Συνεχίζουν να υπάρχουν διαφορές στις συνομιλίες με το Ιράν για την πυρηνική συμφωνία

Διαβάστε επίσης

Σοβαρές διαφορές εξακολουθούν να υφίστανται στις συνομιλίες για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας της Τεχεράνης το 2015 με τις παγκόσμιες δυνάμεις που τώρα είναι σε αναστολή και αν οι διαφορές αυτές δεν μπορέσουν να γεφυρωθούν στο άμεσο μέλλον, η Ουάσινγκτον θα χρειαστεί να επανεξετάσει την προσέγγισή της, προειδοποίησε σήμερα ένας Αμερικανός ανώτερος αξιωματούχος.

«Αυτή η διαδικασία δεν πρόκειται να είναι ανοιχτή για πάντα», τόνισε ο αξιωματούχος σε δημοσιογράφους. «Έχουμε διαφορές και αν δεν μπορούμε να τις γεφυρώσουμε στο άμεσο μέλλον, νομίζω ότι θα πρέπει να ανασυνταχθούμε και να εξετάσουμε πώς… να προχωρήσουμε».

Ο έκτος γύρος έμμεσων συνομιλιών διακόπηκε την Κυριακή, δύο ημέρες μετά τις προεδρικές εκλογές στο Ιράν τις οποίες κέρδισε ο σκληροπυρηνικός Εμπραχίμ Ραϊσί, ο επικεφαλής της Δικαστικής Αρχής του Ιράν, ο οποίος βρίσκεται στην αμερικανική ‘μαύρη λίστα’. Ο Ραϊσί αναμένεται να αντικαταστήσει τον Ροχανί τον Αύγουστο.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε σε δημοσιογράφους υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ανέφερε ότι η αμερικανική αντιπροσωπεία αναμένεται να επιστρέψει στη Βιέννη για έναν έβδομο γύρο συνομιλιών στο εγγύς μέλλον, αλλά ότι δεν ήξερε πότε.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα