back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ε. Χρονοπούλου: Ο ΟΠΑΝΔΑ ανοίγει αυλές, πάρκα και κήπους Μουσείων στα παιδιά

Διαβάστε επίσης

Mε την επανένταξη στη καθημερινότητα, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων ανοίγει και φέτος για τα παιδιά αλλά και για το ενήλικο κοινό, τις αυλές, τους κήπους και τα πάρκα των Μουσείων, Πολιτιστικών Κέντρων, Βιβλιοθηκών, όπως και της Πινακοθήκης.

«Ο ΟΠΑΝΔΑ με αυτή τη νέα πρωτοβουλία, δίνει χρώμα στον ελεύθερο χρόνο των παιδιών και των οικογενειών τους μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα που σχεδιάστηκαν για να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες, να αναπτύξουν τη φαντασία τους και κυρίως για να ψυχαγωγηθούν.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια βεντάλια θεμάτων που αφορούν στη τέχνη, στο περιβάλλον, ενώ παίρνοντας αφορμή από εκθέσεις που φιλοξενούνται στις αίθουσες του Οργανισμού, όπως πχ στο Κέντρο Τεχνών, μιλά για τα εικαστικά και τα γεωλογικά υλικά.» λέει στον ΑΘΗΝΑ 984, η προϊσταμένη Μουσείων και Πολιτιστικών χώρων του ΟΠΑΝΔΑ Ελένη Χρονοπούλου.

Στο Πάρκο Ελευθερίας, στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων και σε άλλα σημεία, θα απλωθεί ένα πρόγραμμα που υλοποιείται από το εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού, ώστε μικροί και μεγάλοι να μπορέσουν να χαρούν θεματικά παιχνίδια για την ιστορία, την τέχνη και το περιβάλλον.

«Το Σάββατο 26 Ιουνίου στον Κήπο και τον Εκθεσιακό Χώρο του Κέντρου Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, με έμπνευση την ατομική έκθεση του αρχιτέκτονα και εικαστικού Ζήση Κοτιώνη «Λιθολογία: Κάθε πέτρα είναι η γη», σας καλούμε σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα μας δώσει την ευκαιρία να σκεφτούμε τη βιωσιμότητα του πλανήτη και να δημιουργήσουμε προσωπικά έργα με χρώματα και καμβάδες…
Επίσης, στη Βιβλιοθήκη πραγματοποιείται ένα βιωματικό εργαστήρι για τις ιστορίες που ζήσαμε στη διάρκεια της καραντίνας, με τον αποκαλυπτικό τίτλο «Μείναμε σπίτι – Οι ιστορίες μας.» προσθέτει η κυρία Χρονοπούλου, δίνοντας μια πρόγευση για όσα μας περιμένουν.

Στο καλοκαιρινό ταξίδι στους κήπους και στις αυλές του ΟΠΑΝΔΑ. Για να γνωρίσουμε -μαζί με τα παιδιά- με ένα πρωτότυπο τρόπο ηρωικές μορφές της Επανάστασης, να μυηθούμε στην αρχιτεκτονική κήπων και να έρθουμε σε επαφή και με παλιά παιχνίδια της γειτονιάς…

Τα προγράμματα έχουν διάρκεια από τις 26 Ιουνίου έως τις 12 Σεπτεμβρίου, προσφέρονται δωρεάν και μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής, είναι η κράτηση θέσης στο www.opanda.gr

Τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα