back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Με τους επιδημιολογικούς δείκτες να ακολουθούν πτωτική πορεία και τους εμβολιασμούς να προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, οι ειδικοί εκτιμούν, πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούμε να κυκλοφορούμε χωρίς μάσκες στους εξωτερικούς χώρους.

Το θέμα μάλιστα αναμένεται να τεθεί στην εν εξελίξει συνεδρίασή της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάργηση της χρήσης της μάσκας θα αφορά όλους τους πολίτες, χωρίς να γίνεται διαχωρισμός σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους. Ωστόσο θα υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΙ την ελπίδα η κατάργηση της μάσκας να γίνει σύντομα, ενώ για την εφαρμογή της απόφασης, τόνισε ότι θα πρέπει να περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής.

Αύριο αποφασίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής για την συνέχιση ή όχι, της διανομής των self test από τα φαρμακεία του Λεκανοπεδίου.

Την αποκλειστική επιμέλεια της 11 μηνών Λυδίας θα ζητήσει η οικογένεια της δολοφονημένης Καρολάιν Κράουτς, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της, Θανάσης Χαρμάνης

Εν τω μεταξύ, στις φυλακές Κορυδαλλού πέρασε την πρώτη του νύχτα ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος κρίθηκε χθες προφυλακιστέος. Η υπόθεση φαίνεται να έχει μέλλον, καθώς όπως είπε και ο συνήγορός του μιλώντας στον ΣΚΑΙ, “αναμένεται να προκύψει πληθώρα στοιχείων, γι’ αυτό και έχουν διαταχθεί ανακριτικές πράξεις”. Τόνισε μάλιστα, ότι η δικογραφία έχει ακόμα δρόμο. Για τα κινητά του πελάτη του και του θύματος είπε ότι δεν έχουν αξιοποιηθεί σε αυτή τη φάση.

Να αναζητηθούν ευθύνες από το υπουργείο Δικαιοσύνης για τη διαρροή της δικογραφίας που αφορά το έγκλημα της ανθρωποκτονίας στα Γλυκά Νερά, ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, 31ας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρουν, «τα έγγραφα της δικογραφίας βρέθηκαν σε χέρια δημοσιογράφων, συνδικαλιστών και γενικά ατόμων που καμία εργασία δεν έχουν με την υπόθεση, έχοντας ως μοναδικό στόχο να σοκάρουν την κοινή γνώμη και να ικανοποιήσουν την αδηφάγα περιέργεια τους».

Το νέο ασφαλιστικό και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που ξεκινάει σε λίγη ώρα. Πρόκειται για ένα ζήτημα που δημιουργεί παραδοσιακά εντάσεις και αντιπαράθεση μεταξύ της εκάστοτε κυβέρνησης και των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών.

Στα μαθήματα, Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές, εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Αύριο, Πέμπτη, θα εξεταστούν στις Ηλεκτρικές Μηχανές, στις Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, στη Ναυσιπλοΐα ΙΙ και στις Ναυτικές Μηχανές.

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας ο 35χρονος Βούλγαρος, που κατηγορείται για τον βιασμό 50χρονης στα Πετράλωνα το περασμένο Σάββατο.

Έχουμε όμως και άλλον έναν κατηγορούμενο για βιασμό.Πρόκειται για 36χρονο ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα στο Αγρίνιο, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για βιασμό γυναίκας πριν από δύο χρόνια στην Ολλανδία, όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν άνδρες της Ασφάλειας Αγρινίου. Ο συλληφθείς πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδος.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 35 βαθμούς Κελσίου. 33 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ, στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα