back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστή η Σταδίου λόγω συγκέντρωσης της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο εργασίας. Την κινητοποίηση στηρίζει η ΑΔΕΔΥ.

Με την πτωτική πορεία των επιδημιολογικών δεικτών στη χώρα και τους εμβολιασμούς να προχωρούν με πολύ καλούς ρυθμούς, οι ειδικοί εκτιμούν, πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούμε να κυκλοφορούμε χωρίς μάσκες στους εξωτερικούς χώρους.

Το θέμα μάλιστα αναμένεται να τεθεί στη συνεδρίασή της ολομέλειας της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η οποία συνεδριάζει σε λίγη ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάργησης της χρήσης της μάσκας θα αφορά όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως αν είναι ή όχι εμβολιασμένοι. Ωστόσο θα υπάρχει ισχυρή σύσταση χρήση της μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός.

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΙ η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη εξέφρασε την ελπίδα η κατάργηση της μάσκας να γίνει σύντομα, ενώ για την εφαρμογή της απόφασης, τόνισε ότι θα πρέπει να περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής.

Συνεδριάζει σήμερα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής προκειμένου να αποφασίσει την συνέχιση ή μη της διανομής των self test από τα φαρμακεία του Λεκανοπεδίου. Πάντως χθες ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε να συνεχιστεί η διανομή, με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνο Λουράντο να ψηφίζει λευκό.

Πάνω από το 50% των ατόμων που νόσησαν με Covid-19 και νοσηλεύτηκαν, μήνες μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο, υποφέρουν από διάφορα γνωστικά προβλήματα, αλλά και συμπεριφοράς, σύμφωνα με μια νέα ιταλική επιστημονική μελέτη του Επιστημονικού Ινστιτούτου και του Πανεπιστημίου του Μιλάνου. Συγκεκριμένα εμφανίζουν -μεταξύ άλλων-προβλήματα μνήμης, προσανατολισμού στο χώρο και ικανότητας επεξεργασίας νέων πληροφοριών. Επίσης, ο ένας στους πέντε εμφανίζει διαταραχή μετατραυματικού στρες, ενώ το 16% συμπτώματα κατάθλιψης.

Στις φυλακές Κορυδαλλού πέρασε την πρώτη του νύχτα ως ο καθ ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος κρίθηκε χθες προφυλακιστέος. Η υπόθεση φαίνεται να έχει μέλλον, καθώς όπως είπε και ο συνήγορός του Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ, “αναμένεται να προκύψει πληθώρα έτερων στοιχείων, γι’ αυτό και έχουν διαταχθεί ανακριτικές πράξεις”. Τόνισε μάλιστα, ότι η δικογραφία έχει ακόμα δρόμο. Για τα κινητά του πελάτη του και του θύματος είπε ότι δεν έχουν αξιοποιηθεί σε αυτή τη φάση. Πάντως ο δράστης στο απολογητικό του υπόμνημα στον ανακριτή εμφανίζει την ημέρα της δολοφονίας ως ένα τραγικό γεγονός και ζητά συγνώμη για την αξιόποινη πράξη που τον οδήγησε αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη και σύμφωνα με τον συνήγορό του, δεν άλλαξε τους ισχυρισμούς του σε σχέση με την προανακριτική του κατάθεση.

Εγκρίθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, η αμυντική συμφωνία ΗΠΑ – Ελλάδας, με επόμενο στάδιο την ψήφισή της από την ολομέλεια του Σώματος. Μεταξύ άλλων προβλέπει 125 εκατ. δολάρια στην χώρα μας προκειμένου να αντικαταστήσει ρωσικά αντιπυραυλικά συστήματα μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, ενώ εξουσιοδοτεί την ταχεία μελλοντική παράδοση F-35 στα οποία περιλαμβάνονται και τα αεροσκάφη που δεν θα δοθούν στην Τουρκία.

Στα μαθήματα, Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές, εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Αύριο, Πέμπτη, θα εξεταστούν στις Ηλεκτρικές Μηχανές, στις Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, στη Ναυσιπλοΐα ΙΙ και στις Ναυτικές Μηχανές.

“Ραβασάκια” της εφορίας σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους των “Επιστρεπτέων Προκαταβολών”. Οι φορολογούμενοι που θα λάβουν χρεωστικά εκκαθαριστικά θα έχουν φέτος στη διάθεσή τους τέσσερις επιλογές για να πληρώσουν το φόρο εισοδήματος, οι οποίες αφορούν: την εφάπαξ εξόφληση του φόρου με έκπτωση 3%, την πληρωμή σε οκτώ άτοκες δόσεις μέσω εφορίας, την εξόφληση σε 12 έως 24 μηνιαίες έντοκες δόσεις μέσω της πάγιας ρύθμισης, αλλά και την άτοκη πληρωμή σε 12 άτοκες δόσεις μέσω τραπεζών με τη χρήση πιστωτικής κάρτας.

Και μια είδηση που ενδιαφέρει τους φιλόζωους.

Μέθοδος λιθοτριψίας με λέιζερ για τα ζώα συντροφιάς εφαρμόζεται με επιτυχία σε κτηνιατρική κλινική της Αττικής, στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 35 βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί αυτή την ώρα στην τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα