back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συγκέντρωση γυναικείων οργανώσεων στην Ευελπίδων

Διαβάστε επίσης

Συγκέντρωση πραγματοποιούν γυναικείες και φεμινιστικές οργανώσεις έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, την ώρα που ο 33χρονος, καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της συζύγου του, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, περνάει από ανακριτή στο κτίριο 9.

Οι διαδηλώτριες κρατούν πλακάτ και πανό, εκ των οποίων το ένα αναφέρει «Μας σκοτώνουν/ Καμία λιγότερη» και με τα συνθήματα τους ζητούν να αναγνωριστεί και νομικά ο όρος «γυναικοκτονία». Σε άλλο πλακάτ αναγράφεται η φράση «Όχι άλλη γυναικοκτονία», ενώ άλλες συγκεντρωμένες κρατούν συμβολικά ένα μεγάλο κόκκινο σεντόνι.

Όταν προσήλθε ο 33χρονος φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική παρουσία, πολίτες που βρίσκονταν στο χώρο των δικαστηρίων, ανεξάρτητα, δηλαδή, από τη συγκέντρωση, τον αποδοκίμασαν έντονα και αυθόρμητα, καθώς στο χώρο της Ευελπίδων ήταν για δικές τους υποθέσεις.

Αποδοκιμασίες και συνθήματα ακούστηκαν και από το συγκεντρωμένο πλήθος, την ώρα που τα οχήματα της αστυνομίας που συνόδευαν τον 32χρονο πέρασαν από την πύλη της Ευελπίδων.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα