back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κλ. Μαρουσάκης: Παρατεταμένο κύμα καύσωνα με 40 βαθμούς Κελσίου στην Αττική, βροχές και χαλάζι από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας

Διαβάστε επίσης

Προ των πυλών καύσωνα, του πρώτου πολύ ισχυρού και παρατεταμένου κύματος ζέστης του έτους βρίσκεται η χώρα και το οποίο θα κορυφωθεί το τριήμερο Πέμπτης – Σαββάτου.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε ότι αρχής γενομένης από σήμερα, ο υδράργυρος θα ”χτυπήσει κόκκινο”’ και θα σκαρφαλώσει σταδιακά στα ύψη τις επόμενες ημέρες.

Όπως εξήγησε, πρόκειται για ένα κύμα καύσωνα το οποίο θα έχει διάρκεια, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Δευτέρα, με υγρασία και αίσθηση δυσφορίας σε πολλές περιοχές της χώρας.

«Θα είναι έντονη η αίσθηση της ζέστης. Ιδιαίτερα σε κλειστές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας το θερμόμετρο θα φτάσει τους 42 βαθμούς Κελσίου πιθανόν και τους 44 βαθμούς, όπως για παράδειγμα στη Θεσσαλία, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο».

Όσον αφορά στην Αττική, διευκρίνισε ότι η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 38 και 40 βαθμών Κελσίου, τους οποίους και δεν θα ξεπεράσει καθώς θα πνέει ένα αεράκι που θα τη συγκρατήσει.

«Θέλει ιδιαίτερη προσοχή τις θερμές ώρες της ημέρες το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, τόνισε ότι συνήθως τέτοιους είδους κύματα ζέστης τα διαδέχονται χαμηλά βαρομετρικά που έρχονται από την Κεντρική Ευρώπη και είναι πιθανόν από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας να δούμε καταιγίδες να επηρεάζουν κυρίως την κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και πιθανόν να σημειωθεί χαλάζι αλλά και έντονες βροχοπτώσεις.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα