back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μ. Τσικρικά: Η πλειοψηφία των ανθρώπων που βρίσκονται στις εντατικές δεν έχουν εμβολιαστεί

Διαβάστε επίσης

Εδώ και 15 μήνες βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» της επιδημίας. Η Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος στο νοσοκομείο «Σωτηρία», πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος, Μάτα Τσικρικά, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στη Μαρία Παύλου.

«Τα κρούσματα σαφώς έχουν μειωθεί καθώς προχωρά και ο εμβολιασμός ωστόσο υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, άνω των 60-65, που δεν εμβολιάζονται. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό είναι παγκόσμιο. Δεν πείστηκαν να μπουν στην διαδικασία του εμβολιασμού» τόνισε.

Υπογράμμισε πως οι περισσότεροι που μπαίνουν στις εντατικές δεν έχουν κάνει το εμβόλιο: «Η πλειοψηφία των ανθρώπων που βρίσκονται τώρα στις εντατικές είναι ασθενείς που δεν έχουν εμβολιαστεί» και κάλεσε τους πολίτες να ενημερώνονται σωστά και να μην παρασύρονται από fake news. «Τα σενάρια συνωμοσιολογίας που στρέφονται κατά των εμβολίων, δημιουργούν σύγχυση, δυσπιστία και άγχος, μπλοκάροντας την κριτική σκέψη και την αντίληψη των αληθινών διαστάσεων. Πρέπει να είμαστε δέκτες της πραγματικότητας και ρεαλιστές. Να ακούμε τις ψύχραιμες φωνές και τις τεκμηριωμένες και όχι τα διαδικτυακά πυροτεχνήματα και τα fake news»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα