back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Euro 2020: Η Ουγγαρία σταμάτησε τη Γαλλία

Διαβάστε επίσης

Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Ουγγαρία στο «Φέρεντς Πούσκας» για τη 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου και δεν κατάφερε να «κλειδώσει» την πρόκριση της στους «16» του Euro 2020.

Τρομερή εμφάνιση από τους Μαγυάρους που έβαλαν δύσκολα εξ’ αρχής στους «Τρικολόρ» και κατάφεραν να προηγηθούν στο φινάλε του 1ου μέρους με τον Φιόλα. Τον βαθμό έσωσε ο Αντουάν Γκριεζμάν (67′) φτάνοντας τα 38 γκολ σε 50 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος.

Ζωντανή για τη νοκ άουτ φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Ουγγαρία που πανηγύρισε έξαλλα αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα απέναντι στο φαβορί της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι στη Βουδαπέστη ξεκίνησε όπως το περιμέναμε. Πέραν ενός ξεσπάσματος στο πρώτο πεντάλεπτο, οι Ούγγροι γύρισαν στο δικό τους τρίτο και περίμεναν τους Γάλλους. Οι «Τρικολόρ» βρήκαν χώρους και στο 31’ έχασαν σπουδαία ευκαιρία με τον Μπενζεμά. Ο φορ της Μαδρίτης πήρε τρομερή πάσα από τον Εμπαπέ αλλά το μονοκόματο σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Γκουλάσι.

Το σφύριγμα για τα αποδυτήρια πλησίαζε και η Ουγγαρία απορροφούσε κάθε προσπάθεια των Γάλλων για να γκολ. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις του 45λεπτου, οι Μαγυάροι έβαλαν «φωτιά» στο γεμάτο «Φέρεντς Πούσκας». Ο Φιόλα, εκμεταλλεύτηκε το κενό στα δεξία αφού είχε ανέβει ο Παβάρ, πάτησε περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Το συγκρότημα του Ντεσάμπ μπήκε αποφασισμένο να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση και αρχικά απείλησε με τον Πογκμπά (49’) και στη συνέχεια με τον νεοεισελθόντα Ντεμπελέ που είχε δοκάρι στο 59’.

Και τελικά το γκολ ήρθε στο 67ο λεπτό. Σε μία από τις ελάχιστες φορές που οι Μαγυάροι αδράνησαν, ο Εμπαπέ γύρισε τη μπάλα στην περιοχή ο Γκριεζμάν πήρε το ριμπάουντ και ισοφάρισε, πετυχαίνοντας το 38ο τέρμα με το εθνόσημο σε 50 συμμετοχές.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 82’ για να απειλήσει ξανά η Γαλλία. Ο Εμπαπέ σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά ο Γκουλάτσι επενέβη σωτήρια. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια προσπάθησε να γυρίσει τούμπα το ματς αλλά δεν ιδέες να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των Μαγυάρων. Στους 4 βαθμούς πλέον οι Γάλλοι που δεν «κλείδωσαν» την πρόκριση τους στους «16».

Διαιτητής: Όλιβερ (Αγγλία) Έδρα: «Φέρεντς Πούσκας», Βουδαπέστη

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Ρόσι): Γκουλάτσι, Άνταμ Σάλαϊ, Φιόλα, Όρμπαν, Νέγκο, Ναγκί, Ατίλα Σάλαϊ (26’ Νίκολιτς), Σχάφερ (75’ Σέρι), Κλάινχαϊσχερ (83’ Λόβρενσιτς), Ρόλαντ Σάλαϊ, Μπότκα

ΓΑΛΛΙΑ (Ντεσάμπ): Λιορίς, Παβάρ, Κιμπεμπέ, Βαράν, Ντιν, Πογκμπά (76’ Τολισό), Καντέ, Ραμπιό (57’ Ντεμπελέ – 87’ Λεμάρ), Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Μπενζεμά (76’ Ζιρού)

Σ.Λεμονίδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα