back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Την Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, κατ ομολογία δράστης της δολοφονίας της 20χρονης συζύγου του Κάρολαϊν, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά. Έως τότε κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Οι ιατροδικαστές «ξήλωσαν» το νέο αφήγημα του δράστη, ο οποίος αντικατέστησε το σενάριο της φονικής ληστείας, με εκείνο του φόνου εν θερμώ, κατά τη διάρκεια έντονου καυγά. Τα ευρήματα της νεκροψίας, νεκροτομής, έδειξαν ωστόσο ότι ο στραγγαλισμός της 20χρονης επήλθε κατά τη διάρκεια του ύπνου, ενώ ο θάνατος της ήταν «αγωνιώδης, δεν επήλθε ακαριαίως, και διήρκησε περίπου 6 λεπτά».

Στο μεταξύ, οι αρμόδιες υπηρεσίες και η Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών, αναμένεται να αποφασίσουν άμεσα για την προσωρινή επιμέλεια της μόλις 11 μηνών κόρης της Καρολαϊν.

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσυ και τον πρωθυπουργό της χώρας Μουσταφά Μαντμπούλι, θα έχει τη Δευτέρα στο Κάιρο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού έρχονται λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των «27» στις Βρυξέλλες, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθούν οι ευρωτουρκικές σχέσεις, με την Αθήνα να επιθυμεί να παραμείνει ανοιχτό το ζήτημα των κυρώσεων προς την Άγκυρα. Ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν στηρίζει τις θέσεις Ελλάδας – Κύπρου, όπως διαφαίνεται όμως διστακτική παραμένει η στάση της καγκελαρίου Μέρκελ.

394 νέα κρούσματα κορωνοϊου, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, με το ποσοστό θετικότητας σε σχέση με τα test που πραγματοποιήθηκαν να διαμορφώνεται στο 0,94%
301 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 20 είναι οι νέοι θάνατοι και συνολικά 12.534 από την αρχή της υγειονομικής κρίσης.

‘’Μεγάλη και ανεπίτρεπτη ζημιά για την ελληνική οικονομία’’ χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης την πιθανότητα ενός νέου lock down το φθινόπωρο. Σε σχετική ερώτηση αν το κράτος θα έχει τα χρήματα να στηρίξει επιχειρήσεις και εργαζόμενους, σε περίπτωση τέταρτου κύματος πανδημίας, ο κ Σκυλακάκης υπογράμμισε ότι ‘’στόχος της κυβέρνησης με το τείχος προστασίας που επιδιώκει με τους εμβολιασμούς και τη χρήση άλλων μέσων είναι να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο’’.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα σταματήσει η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του SKAI, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα υπάρξουν προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πολίτες άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό κοντά στο 70%, ενώ με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 45% του ενήλικου πληθυσμού.

Αύριο, από τις εννέα το πρωί έως τις τρεις μετά το μεσημέρι, Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν δωρεάν rapid test σε 30 κεντρικά σημεία σε όλη την χώρα. Στην Αθήνα, στο σταθμό ΜΕΤΡΟ ‘’Σύνταγμα’’ και στην πλατεία Νέας Σμύρνης.

Το κλειδί της πόλης των Τιράνων παρέδωσε σήμερα στον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, ο δήμαρχος της Αλβανικής πρωτεύουσας, Εριόν Βελιάι. «Το κλειδί μια πόλης είναι ένδειξη εμπιστοσύνης, σύμβολο ανοιχτής καρδιάς, αγκαλιάς και μυαλού» είπε ο κ Βελιάι εξιστορώντας παράλληλα ένα προσωπικό του βίωμα, όταν σε ηλικία 10 ετών – βρέθηκε στα Γιάννενα ως παράνομος μετανάστης και η οικογένεια που τον φιλοξένησε, του εμπιστεύτηκε το κλειδί του σπιτιού της για να νιώθει οικείος στην οικογένεια. «Η προσωπική σου ιστορία είναι η ιστορία των δύο λαών μας», είπε ο Κώστας Μπακογιάννης στον κ. Βελιάι και κάλεσε το δήμαρχο Τιράνων να προχωρήσουν οι δύο πρωτεύουσες από κοινού μπροστά με πράξεις για όλα τα θέματα για τα οποία συζήτησαν μεταξύ τους και αφορούν μεταξύ άλλων τον τουρισμό, και τον πολιτισμό.

Περιστατικό βίας μεταξύ εφήβων, σημειώθηκε το απόγευμα επί των οδών Διστόμου και Τριπόλεως στον Κολωνό. Σύμφωνα με πληροφορίες, μια παρέα 7 κοριτσιών διαπληκτίστηκαν, για λόγους μάλλον ερωτικής αντιζηλίας, με αποτέλεσμα η 17χρονη δράστης να επιτεθεί και να τραυματίσει με μαχαίρι δύο συνομήλικές της. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η αστυνομία, η φερόμενη ως δράστης συνελήφθη.

Σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό άνδρα βουλγαρικής καταγωγής, μετά από καταγγελία ότι επί τρεις και πλέον ώρες κρατούσε όμηρο και κακοποίησε σεξουαλικά μια 50χρονη, την οποία είχε φωνάξει ως καθαρίστρια στο σπίτι του στα Πετράλωνα. Την καταγγελία έκανε το θύμα, το απόγευμα, αμέσως μετά το βίαιο περιστατικό.

Έχασε τη μάχη για τη ζωή, ο 59χρονος λιμενεργάτης ο οποίος το πρωί είχε τραυματιστεί σοβαρά στα δύο άκρα, όταν παγιδεύτηκε κάτω από κλαρκ φόρτωσης, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

Στην αθλητική επικαιρότητα, και τους σημερινούς αγώνες του Euro.

Ουγγαρία – Γαλλία: 1 – 1

Πορτογαλία – Γερμανία: 2 – 4

Ισπανία – Πολωνία! 1 – 0 στο ημίχρονο.

Στα σημερινά παιχνίδια του 36ου τουρνουά μπάσκετ ‘’ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ’’:

Μεξικό – Σερβία: 104 – 67 και Ελλάδα – Πουέρτο Ρίκο: 77 – 69

Καιρός

Άστατος με τοπικές νεφώσεις και παροδικές βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 25.8 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα