back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τι λένε οι Αθηναίοι για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Διαβάστε επίσης

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι μια ευκαιρία για μια σύντομη απόδραση από την πόλη και μια πρώτη «γέυση» καλοκαιρινών διακοπών. «Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα εκμεταλλευτούν το τριήμερο για μία κοντινή απόδραση, μετά από ένα δύσκολο χειμώνα καραντίνας», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Αθηναίοι σε σχετικό ρεπορτάζ του 9.84.

Αποφασισμένοι να εγκαταλείψουν το κλεινόν άστυ, μέσα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, εμφανίζονται οι περισσότεροι Αθηναίοι, έστω και αν οι οικονομικές τους δυνατότητες είναι περιορισμένες. Για άλλη μια χρονιά φαίνεται ότι τον πρώτο λόγο έχουν κοντινοί προορισμοί, με πιο δημοφιλή μέρη το Ναύπλιο, την Χαλκίδα, το Ξυλόκαστρο, το Λουτράκι και τη Ναύπακτο.

Οι επιλογές σε νησιά για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι μοιρασμένες… Ορισμένοι «ψηφίζουν» κοντινά νησιά του Αργοσαρωνικού, όπως Αίγινα, Πόρος, Αγκίστρι κ.α., ενώ φέτος δηλώνουν πολλοί ότι θα επιλέξουν και πιο μακρινά νησιά με πιο δημοφιλή την Πάρο, την Σίφνο, την Σαντορίνη, και τη Μύκονο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι δηλώνουν ότι επέλεξαν να αποδράσουν εκτός Αθηνών, παρά το γεγονός ότι τα οικονομικά τους είναι πολύ «σφικτά» τους τελευταίους μήνες.

Υπάρχουν φυσικά και ορισμένοι που σημειώνουν ότι θα επιλέξουν την εύκολη και οικονομική λύση της εξοχικής κατοικίας που διαθέτουν εκτός Αθηνών.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα