back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τριήμερο το 1ο New Generation Film Festival στον θερινό Αλόμα της Αργυρούπολης

Διαβάστε επίσης

Το 1ο New Generation Film Festival, ανοίγει τις πύλες του και για ένα τριήμερο, ο θερινός κινηματογράφος Αλόμα στην Αργυρούπολη, πλημμυρίζει από ταινίες μικρού μήκους, εφήβων και νέων σκηνοθετών.
Tο κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας, το οποίο είναι εξ’ ολοκλήρου αφιερωμένο στη νέα γενιά δημιουργών, στοχεύει στην ενθάρρυνση των νέων στο να ξεκινήσουν ή να συνεχίσουν να πειραματίζονται με τη μαγεία της κάμερας και προσφέρει ένα βήμα δημιουργικής έκφρασης, μέσα από τη φόρμα της μυθοπλασίας, του ντοκιμαντέρ ή του animation.

Εμπνευστής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της διοργάνωσης, είναι ο κριτικός κινηματογράφου Ιάκωβος Γωγάκης, σε συνεργασία με την καλλιτεχνική ομάδα του πολυχώρου Τέχνης και Πολιτισμού Εύπολις-art.

Μέλη της Κριτικής Επιτροπής-εκτός από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή- είναι η σκηνοθέτις Πέννυ Παναγιωτοπούλου, (Δύσκολοι αποχαιρετισμοί: ο μπαμπάς μου, September) και ο σκηνοθέτης Κώστας Κολημένος (Οργώνοντας τον χρόνο, Ο Δρόμος του Ορφέα).

Την Τετάρτη 23 Ιουνίου, θα προβληθούν μεσαίου μήκους ταινίες των δύο σκηνοθετών.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, η Πέννυ Παναγιωτοπούλου θα παραδώσει masterclass στους νεαρούς δημιουργούς των μικρού μήκους ταινιών, που θα διαγωνιστούν για τα τέσσερα χρηματικά έπαθλα της διοργάνωσης.

Πυλώνας του New Generation Film Festival, είναι τα δύο διαγωνιστικά του τμήματα. Το πρώτο, αφορά την κατηγορία δημιουργών 14-17 ετών και το δεύτερο 18-30 ετών. Διαγωνίζονται 28 ταινίες και στα δύο τμήματα (έως 20 λεπτά η κάθε μία), από τις οποίες οι 8 έχουν την σφραγίδα-σκηνοθετικά-του γυναικείου φύλου. Στο παράλληλο πρόγραμμα της διοργάνωσης, θα προβληθούν επιλεγμένες ταινίες από το εξωτερικό, από τις ίδιες ηλικιακές ομάδες.

Το 1ο New Generation Film Festival θα διεξαχθεί 21-23 Ιουνίου στα νότια προάστια της Αθήνας, στον κινηματογράφο Αλόμα στην Αργυρούπολη. (Πόντου 39 & Μ. Γερουλάνου).

300 μέτρα από το μετρό Αργυρούπολης.

Ώρα έναρξης: 21:00

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα