back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τι πιστεύει ο κόσμος για την κλιματική αλλαγή

Διαβάστε επίσης

Ένα από τα περιβαλλοντικά προβλήματα που τα τελευταία χρόνια αποκτά ανησυχητικά μεγάλες διαστάσεις είναι οι επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή. Καιρικές καταστροφές, έκθεση σε ακραία καιρικά φαινόμενα όπως καταρρακτώδεις καταιγίδες, πλημμύρες, ασυνήθιστες υψηλές θερμοκρασίες, είναι πλέον κομμάτι της καθημερινής ζωής.

Η εγκληματική ανθρώπινη παρέμβαση στην φύση είναι ο κύριος παράγοντας της Κλιματικής Αλλαγής. Αυτό πιστεύουν οι συμπολίτες μας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84. Η φύση εκδικείται. Παράλληλα τονίζουν ότι στην Αττική έχουν απομείνει πλέον πάνω από 90% λιγότερα ρέματα – διέξοδοι για χειμάρρους – από εκείνα που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια. Μιλούν για άναρχη δόμηση σε πολλές περιοχές της χώρας. Σπίτια και οικισμοί, έχουν χτιστεί πάνω σε μπαζωμένα ρέματα, σημειώνουν με νόημα φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση της Μάνδρας που θρηνήσαμε για αυτό τον λόγο νεκρούς λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Για το λόγο αυτό, οι πολίτες προτείνουν την περαιτέρω ενίσχυση της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους φαινομένων, με στόχο την «θωράκιση» της χώρας σε ακραία φαινόμενα και την γενικότερη καλύτερη αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα