back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Με αρραγή την κυβερνητική πλειοψηφία συγκεντρώνοντας 158 θετικές ψήφους υπερψηφίστηκε το εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο ωστόσο καταψήφισε επί της αρχής και επί του συνόλου σύσσωμη η αντιπολίτευση με 142 ψήφους

Στην ονομαστική ψηφοφορία – τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εκτός του ΚΚΕ, είπαν “ναι” στις ρυθμίσεις με θετικό πρόσημο, οι οποίες αφορούσαν κυρίως κοινοτικές οδηγίες, γεγονός που καταγγέλθηκε από την αντιπολίτευση ως φερετζές των αντεργατικών μέτρων.

Ανάμεσα στις διατάξεις που υπερψηφίστηκαν από την αντιπολίτευση είναι εκείνες για τις πατρικές άδειες και τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας.

Το μόνο κόμμα που καταψήφισε όλες τις διατάξεις είναι το ΚΚΕ, επιμένοντας στην ανάγκη απόσυρσης του συνόλου του νομοσχεδίου.

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε περίπου τα μισά άρθρα αυτού του «τρισκατάρατου» νομοσχεδίου- Περιμένουμε μια στοιχειώδη εξήγηση-αν υπάρχει- για αυτό το ρεσιτάλ πολιτικής τρικυμίας και υποκρισίας», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ονομαστικής ψηφοφορίας.

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το αντεργατικό νομοσχέδιο που υπαγόρευσε ο ΣΕΒ στον κ. Μητσοτάκη απαντά με ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου διευκρινίζοντας ότι ψήφισε, όπως και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, μόνο τις ενσωματώσεις των διεθνών συμβάσεων και της Ευρωπαϊκής Οδηγίας που είναι υποχρεώσεις της χώρας και θετικά μέτρα και εκκρεμούν με ευθύνη Μητσοτάκη από το φθινόπωρο του 2019. «Η ΝΔ μόνη της κατέστρεψε το μέλλον και τις ζωές εργαζομένων και νέων», επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

 

549 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα εκ των οποίων 256 στην Αττική και 52 στη Θεσσαλονίκη. 330 οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 13 κατέληξαν, λόγω επιπλοκών.

 

Τη συνέχιση διάθεσης δωρεάν self tests για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ζήτησαν από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.

Η συνάντηση των δυο πλευρών έγινε σε καλό κλίμα, παρά το γεγονός ότι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής έχει διαχωρίσει τη θέση του, ανακοινώνοντας ότι μετά τις 19 Ιουνίου οι φαρμακοποιοί του λεκανοπεδίου δεν θα διαθέτουν δωρεάν τα self τα οποία μάλιστα χαρακτηρίζουν αναξιόπιστα. Αντίθετα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει τη στάση που θα κρατήσει μετά τις 19 Ιουνίου.

 

Στη έγκριση επιστροφών από κέρδη ελληνικών ομολόγων ύψους 748 εκ. ευρώ αναναμένεται να προχωρήσει σήμερα, το Eurogroup.

Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, για τις δράσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0.

Στα μαθηματικά διαγωνίζονται σήμερα οι απόφοιτοι των Επαγγελματικών Λυκείων.

 

Δωρεάν θα φιλοξενηθούν το δίμηνο Ιούνιο Ιούλιο τα παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Βρεφοκομείου. Παράλληλα παρατείνεται η περίοδος υποβολής αιτήσεων εγγραφής για τη νέα σχολική χρονιά έως τις 27 Ιουνίου.

 

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Τζο Μπάιντεν και Βλαντίμιρ Πούτιν, συμφώνησαν χθες να ξεκινήσουν συνομιλίες για τον έλεγχο των εξοπλισμών και την κυβερνοασφάλεια, καταγράφοντας μικρά κέρδη και μεγάλες διαφορές, στην πρώτη συνάντησή τους, την οποία και οι δύο χαρακτήρισαν περισσότερο «ρεαλιστική» παρά φιλική.

Οι συζητήσεις στη Βίλα Λα Γκρανζ της Γενεύης κράτησαν περίπου τρεις ώρες –λιγότερο απ’ όσο ανέμεναν οι σύμβουλοι του Μπάιντεν– με τον Αμερικανό πρόεδρο να δηλώνει στη συνέχεια ότι ήταν έντονες και λεπτομερείς και ότι «δεν χρειαζόταν να δαπανήσουμε περισσότερο χρόνο συζητώντας».

Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο πλευρές μετά τις συνεντεύξεις Τύπου ανέφεραν ότι η συνάντηση αυτή έδειξε ότι είναι σε θέση να κάνουν πρόοδο στους κοινούς τους στόχους, ακόμη και σε περιόδους έντασης.

Καιρός

Γενικά αίθριος, σήμερα ο καιρός στην Αττική, μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

22 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα