back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Υπερψηφίστηκε με 158 «ναι» το εργασιακό νομοσχέδιο

Διαβάστε επίσης

Με αρραγή την κυβερνητική πλειοψηφία συγκεντρώνοντας 158 θετικές ψήφους υπερψηφίστηκε το εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο ωστόσο καταψήφισε επί της αρχής και επί του συνόλου σύσσωμη η αντιπολίτευση με 142 ψήφους.

Στην ονομαστική ψηφοφορία – τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εκτός του ΚΚΕ, είπαν “ναι” στις ρυθμίσεις “με θετικό πρόσημο”, οι οποίες αφορούσαν κυρίως κοινοτικές οδηγίες, γεγονός που καταγγέλθηκε από την αντιπολίτευση ως φερετζές των αντεργατικών μέτρων.

Ανάμεσα στις διατάξεις που υπερψηφίστηκαν από την αντιπολίτευση είναι εκείνες για τις πατρικές άδειες και τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας.

Το μόνο κόμμα που καταψήφισε όλες τις διατάξεις είναι το ΚΚΕ, επιμένοντας στην ανάγκη απόσυρσης του συνόλου του νομοσχεδίου.

Κ. Χατζηδάκης: Να δώσει μια στοιχειώδη εξήγηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ονομαστικής ψηφοφορίας όπου φάνηκε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση υπερψήφισε 55 άρθρα του νομοσχεδίου, δήλωσε ότι:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε  περίπου τα μισά άρθρα αυτού του «τρισκατάρατου» νομοσχεδίου. Περιμένουμε μια στοιχειώδη εξήγηση -αν υπάρχει-  για αυτό το ρεσιτάλ πολιτικής τρικυμίας και υποκρισίας.»

 

Newsroom Αθήνα 9,84, Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα