back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Προς κατάργηση τα self tests για τους πλήρως εμβολιασμένους

Διαβάστε επίσης

H συνέχιση της διάθεσης των αυτοδιαγνωστικών τεστ από τα φαρμακεία της χώρας και μετά τις 19 Ιουνίου ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και την Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων.

Για το θέμα των self tests οι κ.κ. Κοντοζαμάνης και Σκέρτσος, ζήτησαν από τον ΠΦΣ , τη συνέχιση της διάθεσης των δωρεάν self tests για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο που αφορούν στις ομάδες των δικαιούχων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα καθώς και των νέων 18-30 ετών , εξαιρουμένων όλων των πολιτών που έχουν ήδη εμβολιασθεί .

Για την καλύτερη και ομαλότερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων αλλά και των φαρμακειών , ζητήθηκε από τον ΠΦΣ να καταβληθεί προσπάθεια να διατεθούν εφάπαξ 4 self tests σε κάθε δικαιούχο.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, παρά το γεγονός ότι ο Φαρμακευτικός Συλλογος Αττικής έχει διαχωρίσει τη θέση του και ανακοίνωσε ότι μετά τις 19 Ιουνίου οι φαρμακοποιοί του λεκανοπέδίου δεν θα διαθέτουν δωρεάν τα self τα οποία μάλιστα χαρακτηρίζουν αναξιόπιστα.

Αντίθετα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει τη στάση που θα κρατήσει μετά τις 19 Ιουνίου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θεσμικά ζητήματα του κλάδου, καθώς επίσης και τα χρονοδιαγράμματα για την επίλυση τους, στο πλαίσιο λειτουργίας της σχετικής Ομάδας Εργασίας που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Υγείας.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα