Αν θέλετε να έχετε υγιή καρδιά, φροντίστε να βάλετε τα νιτρικά άλατα στο καθημερινό διαιτολόγιό σας, συνιστούν επιστήμονες από τη Δανία και την Αυστραλία. Σε μελέτη που πραγματοποίησαν ανακάλυψαν πως η κατανάλωσή τους σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο αναπτύξεως πολλών και σοβαρών καρδιαγγειακών προβλημάτων. Προσέξτε, όμως, την πηγή προέλευσης των αλάτων αυτών.
Τα νιτρικά άλατα είναι μία ουσία που μετατρέπεται στον οργανισμό σε νιτρικό οξύ. Το οξύ αυτό είναι απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και έτσι την τροφοδοσία με αίμα ολόκληρου του οργανισμού. Πόσα νιτρικά άλατα χρειαζόμαστε την ημέρα; Περίπου 60 mg, σύμφωνα με τη νέα μελέτη. Αλλά όχι απ’ όποια να ‘ναι, αλλά από τα νιτρικά άλατα που περιέχονται στα πράσινα λαχανικά.
Σύμφωνα με τη μελέτη, τα 60 mg νιτρικά άλατα από λαχανικά αντιστοιχούν σε περίπου 1 φλιτζάνι ωμά πράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι και τα φύλλα του παντζαριού.