back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Με τις 158 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας ψηφίστηκε, επί της αρχής, το εργασιακό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε  περίπου τα μισά άρθρα αυτού του «τρισκατάρατου» νομοσχεδίου- Περιμένουμε μια στοιχειώδη εξήγηση-αν υπάρχει-  για αυτό το ρεσιτάλ πολιτικής τρικυμίας και υποκρισίας», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ονομαστικής ψηφοφορίας.

 

Νωρίτερα τα συνδικάτα πραγματοποίησαν συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας.   

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ η Αθήνα.   

Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια, παρά το γεγονός ότι η απεργία των ναυτεργατών κρίθηκε παράνομη από το Πρωτοδικείο Πειραιά.    

549 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα εκ των οποίων 256 στην Αττική  και 52 στη Θεσσαλονίκη. 330 οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 13 κατέληξαν, λόγω επιπλοκών.

 

Τη συνέχιση διάθεσης δωρεάν self tests για τον Ιούλιο και τον  Αύγουστο ζήτησαν από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ,  Άκης Σκέρτσος.

Η συνάντηση των δυο πλευρών έγινε σε καλό κλίμα, παρά το γεγονός ότι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής έχει διαχωρίσει τη θέση του, ανακοινώνοντας  ότι μετά τις 19 Ιουνίου οι φαρμακοποιοί του λεκανοπεδίου δεν θα διαθέτουν δωρεάν τα self τα οποία μάλιστα χαρακτηρίζουν αναξιόπιστα. Αντίθετα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει τη στάση που θα κρατήσει μετά τις 19 Ιουνίου.

 

Στη έγκριση επιστροφών από κέρδη ελληνικών ομολόγων ύψους 748 εκ. ευρώ αναμένεται να προχωρήσει αύριο, το Eurogroup. 

Την Αθήνα επισκέπτεται αύριο η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν,  για τις δράσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0. 

Στα μαθηματικά διαγωνίζονται αύριο οι απόφοιτοι των Επαγγελματικών Λυκείων.

Δωρεάν θα φιλοξενηθούν το δίμηνο Ιούνιο Ιούλιο τα παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών,  με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Βρεφοκομείου. Παράλληλα παρατείνεται η περίοδος υποβολής αιτήσεων εγγραφής για τη νέα σχολική χρονιά έως τις 27 Ιουνίου.  

 

Δύο χωριστές συνεντεύξεις Τύπου και μία τυπική κοινή ανακοίνωση ήταν ο επίλογος της σημερινής συνάντησης των Μπάιντεν και Πούτιν στη Γενεύη. 

Ο ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε τις συνομιλίες εποικοδομητικές”, “χωρίς ίχνος εχθρικής διάθεσης”. Δήλωσε ότι με τον αμερικανό ομόλογό του συμφώνησαν να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις για το ζήτημα της κυβερνοασφάλειας, απορρίπτοντας τη μομφή περί ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων σε αμερικανικές επιχειρήσεις. 

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι οι δύο πλευρές αποφάσισαν οι πρέσβεις τους να επιστρέψουν στα πόστα τους και να αναλάβουν εκ νέου τα διπλωματικά τους καθήκοντα. Από την πλευρά του ο αμερικανός πρόεδρος αποτίμησε τη συνομιλία του με τον Πούτιν ως “θετική”, προειδοποίησε, εντούτοις, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα ανεχθούν παρεμβάσεις στη Δημοκρατία τους, κάνοντας μία σαφή αναφορά στις φερόμενες ρωσικές παρεμβάσεις στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Στην κοινή τους ανακοίνωση, οι δύο ηγέτες επισημαίνουν ότι οι χώρες τους έχουν αποδείξει ότι μπορούν να σημειώσουν πρόοδο αναφορικά με τους κοινούς τους στόχους, ακόμη και σε περιόδους έντασης. 

Για την 6η ημέρα του Γιούρο Ιταλία- Ελβετία 1-0 στο ημίχρονο

Καιρός
Γενικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική, μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

23 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα