back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη στην Ολομέλεια της Βουλής, η ονομαστική ψηφοφορία που έχει ζητήσει και η ΝΔ για το εργασιακό νομοσχέδιο και η οποία -έπειτα από αίτημα του Πρωθυπουργού – διεξάγεται επί του συνόλου των άρθρων του νομοσχεδίου, με φυσική παρουσία των βουλευτών, καθώς ήρθησαν τα μέτρα για τον covid. Ετσι οι βουλευτές θα μπαίνουν ανά 100 στην αίθουσα της Ολομέλειας, με σκοπό να ολοκληρωθεί η ψηφοφορία γύρω στις έντεκα το βράδυ.

Η πρόθεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο επί της Αρχής.

 

΄Σταδιακά διεξάγεται η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας ,καθώς ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια που πραγματοποίησαν τα συνδικάτα.

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ η Αθήνα.

Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια, παρά το γεγονός ότι η απεργία των ναυτεργατών κρίθηκε παράνομη από το Πρωτοδικείο Πειραιά.

 

Σφοδρή αντιπαράθεση νωρίτερα στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

“Το νομοσχέδιο οικοδομεί στην πατρίδα μας ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον. Όσοι το αμφισβητούν, αποδεικνύονται οπαδοί της συντήρησης και της καθήλωσης”, δήλωσε από το βήμα της Βουλής, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οπως είπε “με τις 10 τομές που περιλαμβάνει, κάνει σαφείς και διαφανείς τις σχέσεις εργαζομένων και εργοδοτών και βοηθάει την εθνική οικονομία και κοινωνία να συναντηθούν με ταχύ βηματισμό στο δρόμο της υπόλοιπης Ευρώπης”.

Δριμύ “κατηγορώ” στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντάς τον “αρχιερέα του λαϊκισμού και του φαρισαϊσμού, που στην κρίσιμη στιγμή αντί να ενώνει, διχάζει τη κοινωνία και το λαό”.

Aναφερόμενος στο νομοσχέδιο, είπε ότι “είναι ό,τι πιο αντεργατικό έχει έρθει στη Βουλή την περίοδο της μεταπολίτευσης”.

Για νομοσχέδιο που απορρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις, ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα, υπονομεύει τις συλλογικές συμβάσεις και ενισχύει την ασυδοσία της εργοδοσίας έκανε λόγο η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

“Σκουπίδι”, που έχει οριστικά καταδικαστεί στην συνείδηση των εργαζομένων, το χαρακτήρισε ο γ.γ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας,

“Η ΝΔ έχει εγκαταλείψει τις λαϊκές ρίζες της και πως επιδιώκει ανάπτυξη με ρήτρα φθηνής εργασίας” τόνισε ο . ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος

“Είμαστε ψυχή τε και σώματι ταγμένοι στην μετωπική σύγκρουση με όσους από εσάς αποφασίσετε να ακολουθήσετε τον δικαστικό δρόμο κατά των απεργιών» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης, αναφερόμενος στις ρυθμίσεις του εργασιακού για τη συνδικαλιστική δράση.

Στο μέτωπο της πανδημίας,

Στους 330 μειώθηκαν οι διασωληνωμένοι ασθενείς , σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ. 549 τα νέα κρούσματα , 256 καταγράφηκαν στην Αττική και 52 στη Θεσσαλονίκη έπειτα από 38.725 τεστ ,ενώ 13 ασθενείς κατέληξαν.

Τη συνέχιση διάθεσης δωρεάν self tests για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ζήτησαν από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.

Η συνάντηση των δυο πλευρών έγινε σε καλό κλίμα, παρά το γεγονός ότι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής έχει διαχωρίσει τη θέση του, ανακοινώνοντας ότι μετά τις 19 Ιουνίου οι φαρμακοποιοί του λεκανοπεδίου δεν θα διαθέτουν δωρεάν τα self τα οποία μάλιστα χαρακτηρίζουν αναξιόπιστα. Αντίθετα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει τη στάση που θα κρατήσει μετά τις 19 Ιουνίου

Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν τη συνάντησή του με το Τζο Μπάιντεν, τον οποίο χαρακτήρισε “έμπειρο πολιτικό άνδρα” στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά τις συνομιλίες που είχαν οι δύο άνδρες.

Ανακοίνωσε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν οι πρέσβεις των δύο χωρών να επιστρέψουν στα πόστα τους και να αναλάβουν εκ νέου τα διπλωματικά τους καθήκοντα.

Αναφορικά με τις κυβερνοεπιθέσεις, ο ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι θα ξεκινήσουν διαβουλεύσεις, επισημαίνοντας ότι η Μόσχα έδωσε όσα στοιχεία είχε στην Ουάσινγκτον, η οποία δεν της απάντησε. Τόνισε ότι οι καταγεγραμμένες κυβερνοεπιθέσεις προέρχονται παγκοσμίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Λατινική Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο και όχι από τη Ρωσία.

Οσον αφορά στην Ουκρανία, δήλωσε ότι μοναδικός στόχος της Ρωσίας είναι η εφαρμογή της Συμφωνίας του Μινσκ. Σχετικά με τον φυλακισμένο επικεφαλής της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι έχει κατ’ εξακολούθησιν παραβιάσει το νόμο και ορθώς κρατείται.

Η Ουαλία κέρδισε με 2-0 την Τουρκία πριν από λίγο για το Γιούρο.

ΚΑΙΡΟΣ
Αίθριος αναμένεται αύριο ο καιρός, στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου

24 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα