back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Α. Τσίπρας: Ξεστοκάρετε στους νέους όλο το μίσος των αυταρχικών καθεστώτων

Διαβάστε επίσης

Δριμύ «κατηγορώ» στον πρωθυπουργό,εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντάς τον «αρχιερέα του λαϊκισμού και του φαρισαϊσμού,που στην κρίσιμη στιγμή αντί να ενώνει,διχάζει τη κοινωνία και το λαό».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης,κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «ξεστοκάρει στους νέους όλο το μίσος που στοκάρουν τα αυταρχικά καθεστώτα», ενώ αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, είπε ότι «είναι ό,τι πιο αντεργατικό έχει έρθει στη Βουλή την περίοδο της μεταπολίτευσης».

Κάνοντας λόγο «για ένα άθλιο νομοσχέδιο που ακολουθεί τα εγχειρίδια του ΣΕΒ και βαφτίζει το μεσαίωνα αναγέννηση»,ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι «σήμερα είναι σαν να κυβερνά τον τόπο ένα Μαυσωλείο του Νεοφιλελευθερισμού.που επιφυλάσσει στους εργαζόμενους περισσότερη δουλειά, λιγότερη αμοιβή και καμία απολύτως προστασία».

Δέσμευση για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης,δεσμεύτηκε για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, που θα έχει τον τίτλο «Δημοκρατία και Δικαιοσύνη» και το οποίο θα υλοποιηθεί από μια προοδευτική διακυβέρνηση,που θα προκύψει από τις εκλογές όποτε κι αν αποφασιστεί προσφυγή στην κάλπη.

«Το τέλος της πιο κυνικής και ανίκανης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης έχει αρχίσει», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό,είπε ότι «δεν θα σας επιτρέψουμε να κάνετε τη δυστοπία πραγματικότητα και γι ´αυτό δεσμευόμαστε ότι θα αντισταθούμε παντού, στη Βουλή,στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς».

«Αυτό το νομοσχέδιο δεσμευόμαστε να το αποσύρουμε»

«Αυτό το νομοσχέδιο δεσμευόμαστε να το αποσύρουμε,όταν οι πολιτικές συνθήκες, επιτρέψουν, μέσω της απλής αναλογικής που θα γίνουν οι επόμενες εκλογές, να συγκροτηθεί μια προοδευτική κυβέρνηση», τόνισε στη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Κατηγόρησε δε, την κυβέρνηση ότι «κρύβεται πίσω από δύο συμβάσεις και μια Κοινοτική Οδηγία,που χρησιμοποιεί ως φερετζέ για να κρύψει το διακαή πόθο του ΣΕΒ και των εργοδοτικών οργανώσεων,να διευθετηθεί ο χρόνος εργασίας μέσα από ατομικές συμβάσεις».
Για το θέμα του εμβολιασμού και τις δηλώσεις Πολάκη για τις οποίες ο πρωθυπουργός τον κάλεσε να απολογηθεί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ,είπε ότι «αντί ο κ. Μητσοτάκης να απολογηθεί που άσκησε πιέσεις για τα Astra Zeneca ενώ γνώριζε ότι αυτά προκαλούν θρομβώσεις, πιπιλίζει την ίδια καραμέλα,λες και ο Πολάκης είναι στην επιτροπή των επιστημόνων».
Όμως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,απάντησε και στην αιχμή του πρωθυπουργού ότι δεν θα δεχόταν να είναι διαχειριστής σε πολυκατοικία που θα έχτιζε ο κ. Τσίπρας. « Κι εγώ δεν ξέρω κανένα τίμιο εργολάβο που θα έδινε διαμέρισμα της πολυκατοικίας του, στο μεγαλύτερο μπαταχτσή ,αφού δεν θα έπαιρνε ποτέ πίσω τα λεφτά του».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα