back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ρ. Σβίγκου: Ενεργοποιείται η διαδικασία αναβάθμισης της τελωνειακής ένωσης χωρίς να υπάρχουν οι εγγυήσεις που ζητάμε

Διαβάστε επίσης

«Θα έπρεπε να υπάρξει δέσμευση από πλευράς της Άγκυρας για παραπομπή στη Χάγη των ζητημάτων της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, ως προϋπόθεση για την αναβάθμιση της τελωνειακής της Ένωσης με την ΕΕ» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στην Αλεξάνδρα Βουδούρη , η υπεύθυνη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για τον τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών υποθέσεων Ράνια Σβίγκου.

Υπογράμμισε πως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται ούτε στο προσχέδιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ,το οποίο διέρρευσε σε διεθνή μέσα ενημέρωσης. «Αυτό που διαβάσαμε είναι ότι ενεργοποιείται η διαδικασία αναβάθμισης της τελωνειακής ένωσης χωρίς όμως να υπάρχουν οι εγγυήσεις που ζητάμε. Ταυτόχρονα ούτε κυβερνητικός αξιωματούχος, ούτε και ο πρωθυπουργός έχουν κάνει την οποιαδήποτε αναφορά, κάτι που αποτελεί σοβαρό λάθος»

Τέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για ακινησία και αναβλητικότητα λέγοντας: «Ο πρωθυπουργός λόγω των εσωκομματικών του προβλημάτων δεν μπορεί να προωθήσει ούτε το διάλογο ούτε τον στόχο της Χάγης. ‘Εχει και έναν Σαμαρά να λέει πως δεν μπορεί η Ελλάδα να συζητάει με πειρατές, οπότε δεν μπορεί να μιλήσει ούτε καν για κόκκινες γραμμές» 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα